Haka-JJK: Viime viikon maalit eivät enää lämmitä

11.07.2010
Haka-JJK: Viime viikon maalit eivät enää lämmitä

JJK lähtee maanantain Haka-otteluun uudenlaisesta asetelmasta: takana on maukas kotivoitto. Vaikka kotikammon mureneminen ja tärkeät sarjapisteet ovatkin iso asia, ei edelliskierroksen onnistumisilla enää tee mitään.

– Tekemiseen pitää alusta saakka löytyä nöyryys, vaikka takana onkin lavea voitto. Eivät ne maalit enää paljoa lämmitä, edessä on taas uusi tarina. Halu tehdä töitä on taas kaivettava esiin, valmentaja Jori Särkkä toteaa.

– Toki treeneissä on tällä viikolla ollut suupielet vähän enemmän ylöspäin, kotisaldon kääntäminen tietysti helpottaa. Mutta hyvä meininki meillä on harjoituksissa ollut muutenkin koko ajan, eivät ne kotipelien vaikeudet ole treenikentälle siirtyneet.

Särkkä odottaa Tehtaan kentälle aktiivista Hakaa.

– Varmasti he pyrkivät pelaamaan ja hyökkäämään aktiivisesti, luomaan hyville laitapelaajille keskityspaikkoja. Siellä on joka linjassa varteenotettavia pelaajia, ja Haka on varmasti hyvä vastahyökkäysjoukkue.

Valkeakosken ylpeys on ollut viime viikolla esillä voimakkaasti ulkopelillisten asioiden vuoksi. Joukkueen tekemiseen epäselvyydet taloustilanteessa tuskin kuitenkaan vaikuttavat.

– Ainakaan se ei vaikuta meidän tekemiseen. Ei meitä hirveästi kiinnosta mitä Hakassa tapahtuu, toivottavasti saavat asiansa kuntoon, Särkkä sanoo.

JJK pyrkii rakentamaan peliään Oulu-ottelun onnistumisten pohjalle.

– Samoilla linjoilla mennään, tietyt asiat onnistuivat Oulua vastaan hyvin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Hyvällä itseluottamuksella mentiin silloin, ja siitä yritetään pitää kiinni.

Vaajakoskella JJK vetäytyi toisella puoliajalla selvässä johtoasemassa syvälle omalle puoliskolleen, mikä ei ollut suunniteltua.

– On luonnollista että niin käy, vastustaja tuli puhdistamaan kasvonsa ja johtoasemassa oman ilmeen säilyttäminen on usein vaikeaa. Ehkä sellainen nöyryys ja liike vähän hävisivät toisen jakson alussa, ja Oulu pääsi mukaan peliin. Vetäytyminen ei ollut tarkoituksellista, mutta hyvin me kuitenkin puolustettiin ja päästiin sitten uudestaan peliin kiinni, Särkkä toteaa.

Joukkue pääsee Valkeakoskelle terveenä, sivussa ovat edelleen vain Tapaninen ja Tumanto. Niko Markkulankin varusmiespalvelus on ohi ja mies pääsee jatkossa keskittymään jalkapalloon.

Linjala Oulu