Eetu Venäläinen vahvistamaan JJK:n hyökkäystä

06.04.2023

JJK vahvistaa hyökkäyspäätään vielä aivan kauden kynnyksellä, kun huippukauden RoPS:n paidassa pelannut Eetu Venäläinen siirtyy Kettupaitaan.

Vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä Eetu Venäläinen vaihtaa Rovaniemen Jyväskylään ja saapuu vahvistamaan Kettupaitojen hyökkäystä kauden mittaisella sopimuksella. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Venäläinen siirtyi JIPPO:sta Rovaniemelle 16-vuotiaana ja pelasi itsensä vakuuttavin ottein viime kaudella RoPS:n vakioavaukseen. Nuori hyökkääjä viimeisteli Kakkosen C-lohkon runkosarjassa kaiken kaikkiaan 13 osumaa pelaamassaan 22 ottelussa, mikä oikeutti maalipörssissä kolmanteen sijaan GBK:n Felipe Zucan (14 osumaa) ja Herculeksen Jyri Vääräniemen (13) jälkeen.

Venäläinen teki vaikutuksen Toni Lehtiseen myös onnistumalla maalinteossa JJK:n verkkoon molemmissa joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Talvikaudella JJK:n mukana harjoitellut hyökkääjä teki ensiesiintymisensä Kettupaidassa tammikuussa tultuaan vaihdosta kentälle Ykköscupin ottelussa KPV:n vieraana ja esitti heti kentälle päästyään varsin lupaavia otteita. Venäläinen onkin valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan sarjaporrasta ylempänä, JJK:n mukana.

– Näin JJK:n hyvänä mahdollisuutena oman urani kannalta, sillä täällä on hyvä valmennus ja halu kehittää nuoria pelaajia. Hyppy seuraavalle sarjaportaalle tuntuu nyt hyvältä ja odotankin hyvää kautta ja onnistumisia. Haluan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin ja sitä kautta pystyn auttamaan joukkuetta Ykkösessä. Joukkueen tavoite on tietenkin lähteä voittamaan joka peli ja siitä lähdetään kamppailemaan joka pelissä 100 lasissa, Venäläinen vakuuttaa.

Vikkeläkinttuinen ja hyvällä itseluottamuksella pelaava Venäläinen on etenkin rangaistusalueelle päästessään rohkea, vaarallinen ja vaikea pideltävä pelaaja vastustajille. Myös pelaajalta itseltään kysyttäessä vahvuuksia löytyy monipuolisesti.

– Molemmilla jaloilla viimeistely ja hyvä liikkuminen boksissa. Repivät liikkeet pystyyn ja sitä kautta tuleva juoksunopeus sekä pääpelaaminen ovat myös vahvuuksiani, Venäläinen listaa.

Kuva: Eetu Venäläinen #23 rokotti JJK:ta viime kaudella kahdesti

Kiirastorstain kenraalissa vastassa MP

Toni Lehtisen miehistö päättää pre-seasoninsa kohtaamalla torstai-iltana Mikkelin Jalkapallohallissa MP:n. Harjoitusottelu toimii samalla molemmille joukkueille kenraaliharjoituksena ensi viikolla alkavaa Ykkösen kautta silmällä pitäen.

Juha Pasojan valmentama MP on pelannut Ykkösessä kaudesta 2020 ja vaikka joukkueet ovatkin pelanneet samalla sarjatasolla viimeksi kaudella 2015, on niiden välinen kohtaaminen talvikaudella muodostunut jo pienimuotoiseksi perinteeksi. Viime keväänä joukkueiden kohdatessa Vehkahallissa oli kotijoukkue JJK hyvän esityksen päätteeksi vahvempi numeroin 2-0 ja vuotta aiemmin päädyttiin puolestaan Viitaniemessä tasapeliin. Myös torstain kamppailusta onkin odotettavissa mielenkiintoinen ja tasainen vääntö.

Mikkelin Palloilijat sijoittui viime kaudella Ykkösen runkosarjassa kahdeksanneksi ja piti paikkansa myös alemman loppusarjan päätteeksi. Sinipaidat menettivät kuitenkin tärkeän palasen ja samalla viime kauden parhaan maalintekijänsä, kun keskiviikkona Veikkausliigassa debytoinut, huippulupaava Topi Keskinen siirtyi marraskuussa HJK:n riveihin. Pelaajistossa on nähty muutenkin jonkin verran vaihtuvuutta ja uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet mm. KTP:stä lainalle tulleet Niklas Leinonen, Santeri Stenius ja ”Tobi”, lähes parimetrinen hyökkääjä Egzon Avdi sekä viimeisimpänä Ruotsista takaisin Mikkeliin palannut maalivahti Jonne Uronen.

Kuva: Reetu Räsänen kohtaa torstaina vanhan seuransa

Jälleen yksi pelaaja (Arjan Goljahanpoor) siirtyi tälle kaudelle puolestaan Kettupaitaan vuosi sitten Mikkelistä saapuneiden Aatu Mannisen ja Reetu Räsäsen lisäksi. MP:ssä kapteeninnauhaakin kantanut Räsänen odottaa vanhan seuransa kohtaamista mielenkiinnolla.

– Odotan kyllä innolla matsia ja uskon, että tulee tasainen kamppailu. Ollaan käyty tämä viikko MP:n pelaamista läpi ja uskon, että keinot voittoon on löydetty. Joka tapauksessa peli on hyvä mittari meille näin viimeisenä matsina ennen kauden alkua. Vaikka MP on muuttunut paljon parin vuoden aikana niin muutama entinen pelikaverikin sieltä vielä löytyy. ”Empeestä” on paljon hyviä muistoja, joten onhan se hienoa päästä pelaamaan entistä seuraa vastaan. Toivottavasti yleisöäkin olisi jonkun verran eksynyt paikalle, vaikka beerstandia ei taida valitettavasi hallista ainakaan vielä löytyä, Räsänen virnistää.

JJK:n preseason on sujunut tulosten valossa vähän vaihtelevasti, kahdeksasta pelistä sillä on saldonaan kolme voittoa (GBK, Ilves/2 & FCV), yksi tasapeli (SJK Akatemia) ja neljä tappiota (KuPS, VPS, FF Jaro, KPV). Lähes kaikki pelinsä vieraskentällä pelannut kettulauma pääsi pari viikkoa sitten vihdoin myös Vehkahalliin, missä se kohtasi derbyn merkeissä uudistuneen FC Vaajakosken. Robin Saastamoinen vei JJK:n 1-0-johtoon jo ottelun alkuvaiheilla, mikä jäi myös lopputulokseksi, vaikka Lehtisen miehistö pommittikin FCV:n maalia kohti useampaan otteeseen. JJK piti kuitenkin vaajakoskelaiset hyvin poissa vaarallisilta maalipaikoilta ja Aati Riihimäellä oli lopulta helppo päivätyö maalillaan. JJK:n tapaan myös mikkeliläisillä on ollut hieman vaikeuksia saada tulosta talvikauden otteluistaan ja torstain ottelu onkin varmasti samalla molemmille hyvä tasonmittari näin kauden kynnyksellä.

Harjoitusottelu: MP – JJK || to 6.4.23 klo 18:15 || Jalkapallohalli, Mikkeli

Ottelun striimi on katsottavissa Veo Live -palvelussa (vaatii rekisteröitymisen). Myös JJK:n Twitterissä seuraillaan pelin kulkua.