B-nuoret sunnuntaina SM-jatkokarsinnassa

06.04.2019


B-nuoret taistelevat sunnuntaina SM-sarjapaikasta jatkokarsinnassa PKKU:n vieraana.

JJK on hienosti vielä mukana, kun jaossa ovat kaksi viimeistä paikkaa kauden 2019 SM-sarjaan. Kettupaidat kohtaavat PKKU:n Keravalla Kalevan tekonurmella sunnuntaina klo 13 alkavassa ottelussa. Toisessa jatkokarsintaparissa vastakkain ovat Oulussa OLS ja HJK.

Harvinaista herkkua

JJK suuntaa sunnuntaina PKKU:n vieraaksi luonnollisesti mielessään vain yksi tavoite eli SM-sarjaan pääseminen. Kuitenkin jo jatkokarsintaan oikeuttaville sijoille pääseminen on hieno saavutus: JJK:n B-nuoret ovat pääsääntöisesti pelanneet Ykköstä ja viimeksi Kettupaidat ovat yltäneet SM-sarjaan kaudella 2011, kun B-nuorissa pelasivat vuosina 1994-95 syntyneiden ikäluokat. Edellisestä kerrasta jatkokarsinnoissakin on vierähtänyt jo kuusi vuotta.

Reitti jatkokarsintaan

B-nuorten SM-karsinnat pelataan kevättalven aikana kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, joihin päästään edeltävän kauden menestyksen perusteella: osa SM-sarjasta ja osa Ykkösestä. Hallitseva Suomen mestarikaan ei pääse suoraan seuraavan kauden SM-sarjaan eli jokainen joukkue on mukana karsinnoissa.

JJK on kahtena syksynä putkeen voittanut suorastaan dominoivilla otteilla oman Ykkösen lohkonsa ja ansainnut näin kirkkaasti paikkansa SM-karsintoihin. Karsintalohkoista neljä parasta joukkuetta jatkaa suoraan SM-sarjaan ja lohkojen viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet pelaavat ristiin jatkokarsinnan, jonka voittaja etenee SM-sarjaan ja häviäjän kausi jatkuu Ykkösessä. Jatkokarsinnat pelataan lohkossa viidenneksi sijoittuneiden kotiotteluina ja siksi JJK suuntaa Keravalle PKKU:n vieraaksi.

Jatkokarsinta on yksiosainen eli yksittäinen ottelu. Mikäli varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 2 x 10 minuutin jatko-ottelu ja tarvittaessa mennään rangaistuspotkukisaan. Ottelutapahtumia voi seurata reaaliajassa Palloliiton Tulospalvelusta.

SM-karsinnat alkoivat JJK:n osalta helmikuun alussa SJK:n vieraana Seinäjoella.

Jo viime vuonna JJK oli hyvin lähellä jatkokarsintapaikkaa saalistettuaan päätöskierroksella niinikään pakkovoiton Porista sittemmin HJK:hon siirtyneen Väinö Vehkosen maalin turvin. Lopulta JJK jäi kuitenkin niukimmalla mahdollisella tavalla eli maalieron perusteella ulos jatkokarsinnoista.

Nyt JJK pelasi tasaisen karsintakevään ja koetut tappiot ovat tulleet vain niukasti yhdellä maalilla. Otteet ovat olleet nousujohteisia, mutta JJK tarvitsi jatkoon päästäkseen kuitenkin vielä varsinaisten karsintojen viimeisellä kierroksella voiton RoPS:sta. Se tulikin komeasti, kun Kettupaidat kaatoivat hyvällä esityksellä rovaniemeläiset kotikentällään 2-0-lukemin Niklas Kauppisen kahdella maalilla. Edustusjoukkueen sopimuspelaajiin kuuluvat Kauppinen ja Lauri Seilonen ovat mukana yli-ikäisyyssäännön myötä: joukkueet saavat nimetä niin karsintoihin kuin varsinaiselle sarjakaudellekin kaksi pelaajaa, jotka kuuluvat vanhempaan ikäluokkaan.

Nyt kaudella 2019 B-juniori-ikäisiä ovat vuosina 2002-03 syntyneet ja JJK:ssa B-nuoria on miltei viisikymmentä. Sunnuntaina selviävän joko SM-sarjan tai Ykkösen sarjapaikan lisäksi JJK:lla on toinen sarjapaikka alueellisessa B-nuorten Kakkosessa. B-nuorten joukkue löytyy JJK Juniorien sivuilta täältä.