Arttu Leivoselle jälleen kutsu maajoukkueeseen

04.11.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Tällä viikolla on uutisoitu kettuleirissä jo Tuomas Koiviston (U18) sekä Otto Huttusen (U16) maajoukkuekutsuista ja joukon täydentää nyt JJK:n hyökkääjälupaus Arttu Leivonen (U17).

U17-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) leireilevät Helsingissä 17.–18. marraskuuta. Mahdollisuus leiriin ja harjoitusotteluun U16-poikia vastaan tuli hieman yllättäen, kun Ruotsin U16-maajoukkue perui tulonsa Suomeen koronatilanteen takia. Torstaina 18. marraskuuta pelattavan harjoitusottelun pelipaikasta ja ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

– Kokosimme tarkoituksella nipun, jossa vain kolmannes pelaajista oli mukana EM-karsinnoissa. Meillä on karsintaryhmän pelaajista hyvä käsitys, ja haluamme nähdä uusia. Mahdollisuus harjoitusotteluun tuli kuin tilauksesta, vaikkakin on ikävää, ettei U16 pääse pelaamaan maaotteluita, päävalmentaja Erkka V. Lehtola toteaa Palloliiton tiedotteessa.

Lehtolan mukaan leiri on hyvä näyttöpaikka pelaajille. Toiveena on, että EM-jatkokarsintaan valmistaviin tulevan talven tapahtumiin on mahdollisimman iso joukko pelaajia, joista valita.

– Leirin isoin merkitys on se, että näemme laajempaa joukkoa pelaajia. Jotkut pelaajista eivät ole olleet maajoukkueen mukana kertaakaan ja osa on ollut muutaman kerran. On kiva nähdä heitä läheltä ja päästä kiinni heidän tekemiseensä, Lehtola sanoo.

– Matsi on toki myös tärkeä juttu. 2006 syntyneillä on hyvä joukkue, joka on saanut tänä vuonna erinomaisia tuloksia ja pelannut hyvää jalkapalloa. Saamme varmasti aikaan hyvän matsin, jonka perusteella pystymme arvioimaan omien pelaajiemme osaamista.

Suomen U17-pojat selvittivät lokakuussa tiensä EM-jatkokarsintaan. Jatkokarsintojen lohkoarvonnat suoritetaan joulukuussa.

JJK:n kanssa ensimmäisen pelaajasopimuksensa viime keväänä solminut Leivonen on pelannut Kettupaidassa 6-vuotiaasta saakka, mutta edusti alkuvuosina myös Muuramen Yritystä. Päättyneellä kaudella vuonna 2005 syntynyt hyökkääjä pelasi isossa roolissa upean kauden SM-sarjassa pelanneissa B-nuorissa ja pääsi iskemään debyyttiosumansa myös Miesten Kakkosessa.

 

Joukkue leirille (suluissa kasvattajaseurat):
Kalle Kuisma (mv) FC Honka (GrIFK, EBK)
Aleksi Piispa (mv) KäPa (Espoon Tikka, FC Honka)
Valentin Purosalo FC Inter (TuNL)
Jere Riissanen Ilves
Eero Uusitalo TPS (TuNL)
Aaro Soiniemi KäPa (NJS)
Kasper Rauma AC Oulu (OLS, Tervarit)
Gabriel Sillanpää VPS
Tuomas Koponen HJK (VJS, KeiKa)
Jaakko Moisio Ilves
Arttu Leivonen JJK (Muuramen Yritys)
Dren Terrnava TPS (TuNL)
Joonas Kekarainen KäPa (VJS)
Marlo Hyvönen FC Honka (KelA, KäPa, TuPS)
Otto Hannula HJK (VJS)
Matias Ritari HJK (PPJ)
Oumar Balde RoPS (HJK, KäPa)
Danila Bulgakov AC Oulu (TP-47)
Mico Heinilä MuSa (FC Jazz, Luvian Veto)
Eemeli Honkola SJK
Oskari Paavola Ilves
Yllson Lika HJK (BK-46)