Antoine Lemarié odottaa innolla Harjulla pelaamista

26.04.2021

Viimeisin tulokas kettulaumaan on ranskalainen keskikenttäpelaaja Antoine Lemarié, joka liittyi JJK:hon aiemmin huhtikuussa. Nappasimme miehen MP-pelin jälkeen haastatteluun ja kyselimme kuulumisia.

25-vuotias Antoine Lemarié pelasi viime kaudella Kakkosta FC Espoon riveissä ja päätyi etsimään uutta seuraa espoolaisten pudottua sarjaporrasta alemmas.

– Kakkonen tuntui hyvältä sarjatasolta ja halusin jatkaa sillä, joten päätin etsiä uutta pelipaikkaa. JJK:ssa oltiin huomattu minut JPY:n (Jalkapallon Pelaajayhdistys) kautta ja päädyin tänne testiin.

Testijakson tuloksena oli kauden 2021 kattava sopimus ja Lemariélla on nyt takana ensimmäiset viikot uudessa seurassa. Vaikka koronatilanne rajoittaa jonkin verran normaalia futisarkea, on Lemarié viihtynyt hyvin.

– On ollut todella mukavaa ja helppoa tulla tänne! Olen jo nyt tutustunut hyvin moniin joukkuekavereihin ja seurassa ylipäänsä on todella hyvä henki, tuntuu kuin tulisi mukaan isoon perheeseen.

– Olen joukkueessa nyt ainoa ulkomaalaispelaaja ja silloin voisi helposti tuntea olonsa ulkopuoliseksi etenkin aluksi. Mitään sellaista ei kuitenkaan ollut, vaan minut otettiin todella lämpimästi vastaan, käytännön asioissa on autettu ja kaikki on olleet todella ystävällisiä siitä lähtien kun tulin testiin. Arvostan sitä todella paljon ja se ei kaikkialla ole todellakaan itsestäänselvyys – tiedän sen, koska testikokemuksia on ehtinyt kertyä, Lemarié hymähtää.

Lemarié (#16) uurasti täydet minuutit lauantain harjoituspelissä

Lemarién pelaajapolku ei olekaan ollut aivan perinteisin. Vaikka unelma jalkapalloammattilaisuudesta on ollut selkeä pikkupojasta lähtien, jäi se vuosiksi taka-alalle. Lemarié päätyikin opiskelemaan urheilujournalistiksi.

– Kotikaupungissa ei ollut ammattilaisjoukkuetta ja yleisesti Ranskassa taso on kova ja pelaajia paljon eli myös kilpailu on kovaa, joten ura pelaajana Ranskassa ei tuntunut realismilta. Piti siis löytää jokin toinen ura ja ajattelin, että jos en voi pelata jalkapalloa ammatikseni, voin olla lajin kanssa tekemisissä jollain toisella tapaa ja niin päädyin urheilujournalismin pariin.

– Opintojen aikana menin joksikin aikaa lomalle Singaporeen ja siellä muuan pitkän linjan laji-ihminen näki kun pelaan ja sanoi, että minunhan pitäisi pelata ammatikseni. Tajusin silloin, että jalkapallossa on mielettömän paljon muitakin mahdollisuuksia kuin kotimaassa pelaaminen ja pikkupojan unelma ammattilaisuudesta heräsi jälleen eloon. Päätin laittaa opinnot tauolle ja lähteä kokeilemaa jalkapalloilijan uraa Singaporessa. Vaikka olenkin siis aina pelannut, alkoi kunnon peliurani käytännössä vasta, kun olin 20.

Singaporesta tie on vienyt Australian ja Englannin kautta Suomeen talvella 2019. Pelaamisen ohessa Lemarié on tehnyt töitä ja myös käynyt yliopisto-opintonsa loppuun ja valmistunut journalistiksi.

– Juuri nyt olen onnellinen näin: olen saanut tehdä mitä rakastan, matkustella ja tutustua uusiin ihmisiin. Unelma täysammattilaisuudesta elää edelleen, mutta katsotaan nyt, kauanko tällainen tuntuu hyvälle. Toistaiseksi olen tyytyväinen näin!

– Joka tapauksessa minulla on olemassa toinen ammatti journalistina ja jonkin verran olen niitäkin töitä jo tehnyt. Pidän myös siitä todella paljon, joten huono vaihtoehto sekään ei ole.

Lemarié pitää myös Youtube-kanavaa, jolla kertoo urastaan ja toivoo, että voi olla esimerkkinä sellaisille nuorille, jotka eivät jo varhain junioreina etene akatemiapolkua pitkin ammattilaisuralle: myöhemminkin voi päästä kotimaasta maailmalle, kun katsoo asioita hieman laajemmin ja kenties myös kaikkein perinteisempien futismaiden ulkopuolelle.

– Aloin saada sosiaalisessa mediassa paljon viestejä nuorilta, joita kiinnosti miten urani on edennyt. Niinpä päätin aloittaa Youtube-kanavan pitämisen, kun koronan vuoksi oli paljon aikaa. Tarinani on kiinnostanut myös Ranskassa ja pääsin radioon suosikki futisohjelmaani kertomaan siitä, se oli todella hieno kokemus myös.

Lauantain MP-ottelu oli Lemarién neljäs JJK:ssa ja tuloksena oli 1-1-tasapeli.

– Peli oli meiltä toistaiseksi paras niistä, joissa olen ehtinyt olla mukana. Saatiin pidettyä palloa ja luotua paikkoja paremmin kuin edellisissä peleissä, vaikka oltiinkin altavastaaja Ykkösen joukkuetta vastaan. Oli myös tärkeää, että saatiin muutaman pelin tappioputki poikki – vaikka voittoa ei vielä tullutkaan, on suunta oikea. Kun toivottavasti Kakkosen kausi kohta saadaan aloitettua, oli itseluottamuksen kannalta saada hyvä tulos heikommin sujuneiden pelien jälkeen.

Korona tulee jollain tavalla vaikuttamaan Suomessa ottelutapahtumiin vielä jonkin aikaa, mutta tuore kettupaita toivoo, että kotiyleisöä pääsisi Harjulle mahdollisimman pian.

– Olen kuullut paljon hyvää ja nähnyt pätkiä peleistä täältä ja tunnelma on ollut todella hyvä! Täällä on Kakkosen tasolle paljon yleisöä ja hienot kannattajat. Odotankin innolla, että pääsen pelaamaan heille!

Lemarién YouTube-kanavan löydät täältä.

Harjurokki - klikkaa tästä