Älä Kiusaa -teemaottelu – JJK saa vieraakseen kovavireisen AC Oulun

16.08.2018

Lauantaina Harjulla pelataan Älä Kiusaa -teemaottelu, johon JJK saa vieraakseen AC Oulun. Samalla käynnistyvät Ykkösen tämän kauden kymmenen viimeistä ottelukierrosta.

JJK haki viime lauantaina maukkaan ja äärimmäisen tärkeän vierasvoiton 0-1 AC Kajaanin kustannuksella. Samu Suoraniemi vei kettupaidat johtoon jo 12. peliminuutilla ja tuo johto kesti loppuvihellykseen asti. JJK-maalilla Paavo Valakari sai heti Ykkösen debyytissään tilastoihin nollapelin. Voiton myötä JJK:n asetelmat putoamistaistelua ajatellen parantuivat merkittävästi. Nyt kettupaidat ovat AC Kajaania pisteen perässä, joten viikonlopun kierroksella nousu putoajan paikoilta on mahdollista.

Lauantain vastustaja AC Oulu on pelannut viime kierroksilla mainiosti. Joukkue porskuttaa neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Sen aikana oululaiset ovat muun muassa kaataneet sarjan kärkikahinoissa olevan KPV:n sekä pelanneet tasan sarjakärki EIF:n kanssa. Sarjataulukosta AC Oulu löytyy tällä hetkellä erittäin tasaisesta keskikastista.

Ensimmäisen kerran tällä kaudella JJK ja AC Oulu kohtasivat juuri ennen juhannusta. Silloin kotijoukkue Oulu piti kaikki kolme pistettä itsellään erittäin kirvelevällä tavalla. Alberto Alvarado Morin vei oululaiset johtoon 74. peliminuutilla. Nooa Laine tälläsi kettupaidat tasoihin uransa ensimmäisellä Ykkösen maalilla 88. peliminuutilla. Ottelun viime sekunneilla, pelikellon näyttäessä jo neljättä lisäaikaminuuttia, AC Oulu sai rangaistuspotkun, josta Morin viimeisteli varmasti 2-1 voittomaalin.


Nooa Laineen komea maali oli valitettavan laiha lohtu AC Oulu – JJK ottelussa ennen juhannusta (kuva ottelusta JJK-HIFK)

JJK:ta vastaan oululaisten maalit upottanut Morin on ollut tällä kaudella muutoinkin joukkueensa ykköspyssy. 189-senttiä pitkä ja nopea meksikolainen on vaikea pideltävä erityisesti keskityksissä. Morin on viimeistellyt tällä kaudella kahdeksan osumaa, joten hän jakaa maalipörssin kakkossijan yhdessä JJK:n Saku Leppäsen kanssa. Maalipörssiä johtaa edelleen FC KTP:n Aleksi Pahkasalo yhdeksällä kihauksella.

JJK:ta vastaan AC Oulu joutuu kuitenkin keksimään hieman uusia kikkoja, sillä Morin sekä keskikenttäpelaaja David Ramadingaye ovat pelikiellossa varoitustilien täyttymisen vuoksi.

-Pelikieltojen myötä oululaisilla ei ole hyökkäyspäässä samanlaista selkeää targetia. Niinpä joukkue saattaa olla toisaalta entistäkin juoksuvoimaisempi ja pyrkiä suoraviivaisemmin selustaan, joten meidän puolustuksen täytyy kyllä olla todella hereillä, JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen näkee.

Lisää vaarallisuutta hyökkäyspäähänsä AC Oulu hankki vielä heinäkuun lopulla, kun Aapo Heikkilä siirtyi joukkueeseen Rovaniemen Palloseurasta. JJK:ssa kaudet 2016-2017 pelannut Toni Tahvanainen on osunut kuluvalla kaudella AC Oulu -paidassa kahdesti. Oululaisten puolustuslinjaan rautaista kokemusta sen sijaan tuo syksyllä 40-vuotta täyttävä, 61 maaottelua pitkällä urallaan pelannut Markus Heikkinen. ”Mako” toimii myös apuvalmentajana Mika Lähderinteen valmennustiimissä.


Kuvassa korkeimmalla oleva Markus Heikkinen jatkaa edelleen pitkää pelaajauraansa (kuva ottelusta JJK – AC Oulu 12.6.2016)

JJK pääsee lähtemään AC Oulua vastaan ehjällä kokoonpanolla. AC Kajaani -ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi ollut Saku Leppänen palaa luonnollisesti takaisin kokoonpanoon. Maajoukkuereissulla Färsaarilla upeasti PM-hopeaa Suomen U17-maajoukkueen kanssa voittanut Nooa Laine on myös takaisin kettupaitojen vahvuudessa. Kajaania vastaan iskun kasvoihinsa saanut Severi Vielma kävi tarkastuttamassa nenänsä, mutta murtumia ei todettu, joten toppari on sataprosenttisessa kunnossa.

JJK on osoittanut viime aikojen otteillaan, että se pystyy sarjataulukon tilanteeseen katsomatta horjuttamaan Ykkösessä ketä tahansa. Sen osoittivat muun muassa tasapelit kärkiporukoita, FC Hakaa ja HIFK:ta vastaan; ja niistä peleistä voittokin oli otettavissa. Yhtä lailla selvää on, että ilman sataprosenttista suoritusta mikään Ykkösen joukkue ei ole kaadettavissa. Päävalmentaja Manninen kehuu myös lauantain vastustajaa erittäin laadukkaaksi ryhmäksi.

-Topparit ”Mako” Heikkinen ja Lassi Nurmos sekä keskikentän pohjalla brasilialainen Jair ovat erittäin hyviä avaamaan peliä ja pallovarmoja. AC Oulu pelaa mielestäni todella hyvää futista. Alkukaudestakin he pelasivat hyvin, mutta eivät silloin vielä saaneet ihan sellaisia tuloksia, kuin olisivat ansainneet. Nyt viime aikoina ovat myös saaneet voittoja laadukkaan tekemisen jatkuttua.


JJK:n viime kotiottelussa FC Hakaa vastaan pisteet tasattiin 2-2 tasapelin myötä

#ÄLÄKIUSAA -teemaottelu

Ennen lauantain ottelua esittelyssä ovat JJK:n kesän Kortteliliigaan osallistuneet tulevaisuuden pelaajat. Niinpä Harjulla on kaikenlaista pientä puuhaa lapsille. Kaikki lapset toivotetaankin tervetulleeksi Harjulle heti klo 16:00 alkaen ottamaan osaa JJK:n kortteliliigalaisten tehtäväpisteisiin.

Älä Kiusaa -ottelun otteluisäntä Keskimaa tarjoaa pääsyliput 50 ensimmäiselle S-etukorttiperheelle (2 aikuista, 2 lasta). S-etukorttiliput ovat noudettavissa lauantaina Ihantolantien lipunmyyntipisteistä klo 16:00 alkaen eli heti, kun portit stadionille aukeavat. Lisäksi JJK tarjoaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille alle 17-vuotiaille!

Myös JJK:n tuoreet #ÄLÄKIUSAA-fanipaidat ovat tulleet myyntiin. Niinpä Facebookissa on menossa kisa, josta voit kyseisen uunituoreen fainpaidan voittaa. Vielä ehdit osallistua, sillä kisa päättyy lauantaina klo 12:00. Paitoja voit toki ostaa Kettukaupasta osoitteessa http://www.jjk.fi/kauppa/. Lisätietoja lauantain matsista myös ottelun Facebook-tapahtumassa, johon linkki tässä.

Tervetuloa seuraamaan äärimmäisen tärkeää ja jännittävää Ykkösen ottelua ja ottamaan osaa JJK:n Älä Kiusaa -kampanjaan!