AC Oulu vei pisteet vaiheikkaassa ottelussa

06.09.2014

acoulu-jjk_050914

JJK:n vahva toinen jakso ei riittänyt pisteille, vaan AC Oulu jatkoi pitkää tappiotonta putkeaan pitämällä perjantai-illan värikkäässä ottelussa täyden potin 3-1-lukemin. Kotijoukkueen kapellimestarina hääri kokenut Mika Nurmela, joka iski joukkueensa maaleista ensimmäisen ja viimeisen – keskimmäisen upotti vapaapotkulla Dritan Stafsula. Vieraiden ainokaisen viimeisteli Jarkko Kosunen.

Ensimmäinen puoliaika mentiin hienokseltaan kotijoukkueen komennossa. JJK sai kuitenkin isäntänsä hyvin pidettyä pois vaarallisimmilta paikoilta – kunnes 26. minuutilla Mika Nurmela onnistui luovimaan karkuun kettupuolustukselta ja kokenein ottein laittoi pallon maaliin.

Vieraiden avausjakson parhaat tilanteet aukenivat avauskokoonpanossa pirteästi pelanneelle Aram Hasanzadalle. David Monsalve AC Oulun maalilla selvitti ne kuitenkin ja piti maalinsa koskemattomana.

Nurmelan maalin jälkeen AC Oulukin sai kunnolla painetta vieraidensa maalille vasta aivan jakson loppuminuuteillla. Kettulauma kuitenkin kesti useamman minuutin painostusjakson mallikkaasti, eikä lisämaaleja nähty.

Toiselle puolikkaalle kentälle kirmasi ensimmäistä selvästi aktiivisempi JJK. Prässi toimi avausjaksoa tiukemmin ja hyökkäykset olivat terävämpiä – tilanteita syntyikin tasaisesti kotijoukkueen maalille.

Tasoitustakaan ei tarvinnut odottaa kauaa. 53. minuutilla hetken pyörityksen päätteeksi hyvän ottelun pelannut Robert Taylor veti ja ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Jarkko Kosunen ohjasi pallon Monsalven selän taakse! Maali oli Kosuselle ensimmäinen Ykkösessä.

JJK:n hyvä ote jatkui maalin jälkeenkin ja paikkoja johtomaaliin oli useita. AC Oulu oli piristyneiden vieraidensa kanssa usein hätää kärsimässä eikä saanut omaa peliään avausjakson tasolle kettulauman äkäisen prässin keskellä. Taululla pysyi sitkeästi kuitenkin 1-1-tilanne.

Ja kuten niin usein on tapana – jos ei omia paikkojaan saa hyödynnettyä, kostautuu se omassa päässä. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa vihellettiin AC Oululle vapaapotku aivan kuudentoista rajalta. Pallon taakse asettui Dritan Stafsula, jonka kova ja tarkka vapaapotku painui ylärimaa viistäen muurin yli ylänurkkaan ja vei isännät 2-1-johtoon.

Loppuminuutit maalin jälkeen olivatkin torikokousten sävyttämät. 90 minuutin täyttyessä sai Antto Tapaninen jo toista kertaa ottelussa iskun kasvoihinsa jääden kentän pintaan. Peli sai kuitenkin jatkua ja sekavan tilanteen päätteeksi lopulta Nurmela kaunisteli loppulukemiksi 3-1.  Vielä lisäajan viime hetkillä tunteet kävivät kuumina niin kentällä kuin sen laitamillakin, mutta sen suurempaa dramatiikkaa ei nähty ja näin kotijoukkue piti maestro Nurmelan johdattelemana pisteet itsellään.

JJK:n pistejahti jatkuu jälleen torstaina, kun edessä on tiukka vieraspeli KTP:n vieraana.

AC Oulu - JJK 3-1 (1-0)

1-0 26' Mika Nurmela

1-1 52' Jarkko Kosunen

2-1 88' Dritan Stafsula

3-1 90+1' Nurmela

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Hanslian, Tapaninen (90+2' Vaarakallio), van Gelderen, Velija (v); Hasanzada (72' Järvinen), Taylor (v), Kuhmonen, Manninen (c); Hilska, Kosunen (65' Lehtonen).

Vaihdossa: Ikäheimo (mv), Vaarakallio, Lehtonen, Järvinen, Vielma.