Perjantaina suuntana Oulu

04.09.2014

2014-09-01_0013

Ykkönen jatkuu JJK:n osalta perjantaina vierasreissulla, kun kettubussin nokka ottaa suunnan kohti pohjoista. Ottelu AC Oulun vieraana alkaa jälleen kello 18:30.

Kyseessä on varsinainen keskikastin kuuden pisteen ottelu: AC Oulu on JJK:n edellä kuudentena, pisteen Kettupaitojen edellä.

Ottelu on joukkueille vasta toinen keskinäinen – kolmas nähdään päätöskierroksella Harjulla. Myös ensimmäinen kohtaaminen käytiin Harjulla ja tuolloin JJK oli selvin 3-0-lukemin aneemiseksi jääneitä vieraitaan parempi. Nyt AC Oulu on saanut pelinsä kulkemaan porskuttanut pitkään tappiotta ottelusta toiseen.

– Aivan varmasti nyt tulee vastaan kovempi AC Oulu kuin Harjulla ja meidän on onnistuttava hyvin saadaksemme pisteitä mukaan, toteaa Juha Pasoja.

– Heiltä puuttui viimeksi muutama tärkeä pelaaja, jotka on sittemmin saatu takaisin ja peli tuntuu muutenkin loksahdelleen paikoilleen – aivan kuten meillekin kauden mittaan on käynyt.

Komean yhdeksän ottelun tappiottoman putken jälkeen on kahdesta viimeisestä ottelusta tuloksena olleet kirvelevät kotitappiot – ensin Jazzia, sitten HIFK:iä vastaan.

– Kausi on jo näyttänyt, että voimme voittaa kenet vain. Viimeisissä kahdessa ottelussa joukkuepelimme ei kuitenkaan ole ollut sillä tasolla, mitä voittoon olisi vaadittu.

– HIFK-ottelussa tuotti pettymyksen etenkin se, että tiesimme kyllä hyvin, miten he tulevat pelaamaan, mutta emme silti pystyneet vastaamaan siihen.

HIFK jätti isäntänsä nollille, Jazzia vastaan JJK taas meni 1-0-johtoon, mutta toisella jaksolla vieraat rynnivät ohi.

– Siinä ottelussa varmaan hieman kuviteltiin olevamme parempia kuin vastustaja – ja kostautuu usein äkkiä, jos keskittyminen syystä tai herpaantuu.

Kauden alkaeessa JJK:n nuorekkaalle ryhmälle ennakoitiin vaihtelevaista kautta ja tasonheilahteluja – nuorten pelaajien kohdalla kun taso tuppaa usein vaihtelemaan kokeneita herkemmin.

– Meillä on nyt monella pelaajalla meneillään ensimmäinen kausi miesten peleissä näin suuressa roolissa, kenties se näkyy ajoittain keskittymisesäkin.

– Luotan kuitenkin siihen, että jokainen osaa nyt ottaa kentällä vastuun itsestään. Oma tehtäväni on sitten valita kentälle ne pelaajat, jotka ovat parhaassa vireessä.

Sairastuvalla ruuhka-aika

Juuri nyt Pasojan valinnanvaraa rajoittavat lukuisat poissaolot. HIFK-ottelussa pelikiellossa ollut Jordi van Gelderen palaa kokoonpanoon, samoin flunssastaan toipunut Severi Vielma, mutta muutoin tähän asti pahimmilta loukkaantumissumilta välttyneen Kettulauman sairastuvalta kantautuu varsin murheellisia uutisia.

Viime viikolla Jazz-ottelussa loukkaantuneen Tommi Karin vamma osoittautui lopulta murtumaksi, joka pitää työmyyrän sivussa loppukauden ajan. Teppo Marttinen taas loukkasi kättään HIFK-ottelun valmistavissa harjoituksissa ja Joona Itkonen itse ottelussa – myös molempien nuorukaisten käsistä löytyi murtumat, eikä heitä todennäköisesti enää tämän kauden aikana kentällä nähdä. Iiro Järvisen taas pitää sivussa sitkeäksi osoittautunut nivusvaiva ja Honar Abdin marssipoluilla saatu rasitusmurtuma.

Myös Jasin Abahassine ja Antti Maltsin ovat sivussa vielä AC Oulu-ottelusta, mutta palannevat kokoonpanoon ensi viikolla.

Villiketuilla kotiottelu Viitaniemessä

Edustusjoukkueen lisäksi myös reservijoukkue Villiketuilla on peli perjantaina. Mikäli et siis Ouluun ennä, kannattaa suunnaksi ottaa Viitaniemi – Villikettulauma saa vastaansa paikallisvastus FC Blackbirdin kello 19:15 alkaen!

Ykkönen: AC Oulu – JJK, perjantaina 5.9. kello 18:30, Raatin stadion, Oulu

Kolmonen Villiketut – FC Blackbird, perjantaina 5.9. kello 19:15, Viitaniemi