Aatu Manninen palaa Kettupaitaan

13.12.2021

JJK saa kovan luokan paluumuuttajan, kun Veikkausliigaakin Kettupaidassa pelannut Aatu Manninen palaa kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella.

Keskikenttämies Aatu Manninen tekee paluun kasvattajaseuraansa pelattuaan syksystä 2019 mikkeliläisen MP:n riveissä kahden kauden verran Ykköstä. Vuonna 2017 Veikkausliigassa 13 ottelua ja Ykkösessä kaudella 2018 JJK:n runkomiehistössä 24 ottelua pelannut taitava keskikenttäpelaaja tuo pallovarmuutta ja pelikokemusta kettujen keskikentälle.

Vuonna 1996 syntynyt Manninen pelasi JJK:ssa läpi koko pelaajapolun ja kolkutteli jo juniori-ikäisenä edustusjoukkueen portteja yhdessä kahden muun keskikenttäpelaajan, ikätovereidensa Ville Kirvesojan ja Tuomas Koppelomäen kanssa. Läpimurtonsa mies teki kuitenkin 21-vuotiaana, kun tuolloin päävalmentajana toiminut Juha Pasoja oli vaikuttunut nuoren keskikenttämiehen potentiaalista ja nosti hänet Veikkausliigassa pelanneen edustusjoukkueen miehistöön kaudella 2017. JJK-vuosilta tuttu mies Pasoja toimikin Mannisen valmentajana myös kahden viime kauden ajan Mikkelissä.

Aatu Manninen viilettää IFK Mariehamnia vastaan pelatussa Veikkausliiga-ottelussa syksyllä 2017

Mikkelissä Manninen sai heti isosti vastuuta pelaten ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan joukkueensa ainoana pelaajana jokaisessa Ykkösen ottelussa ja kaudella 2021 kuului niin ikään eniten minuutteja kerryttäneisiin pelaajiin. JJK:ssa pelatessaan Manninen ei juuri maaleilla juhlinut, mutta sinipaidoissa ”Ady” löysi ilahduttavasti myös maalijyvän ja iski molempina kausina joukkueessaan toisiksi eniten osumia. Kaudella 2021 Manninen onnistui maalinteossa preseason mukaan luettuna peräti 10 kertaa. Rokottipa mies myös maaliskuussa pelatussa harjoitusottelussa Kettupaitojakin kahdella osumalla.

– Mikkelin reissusta jäi käteen hyviä ystäviä ja mukavat pari vuotta. Joukkueena onnistuttiin mielestäni hyvin molemmat kaudet Ykkösessä. Kakkosta en siellä montaa ottelua ehtinyt itse pelata, joten vaikea sen perusteella sanoa näiden sarjojen tasoerosta, mutta JJK:n pelejä katsoneena olen huomannut, että tasoa ja laatua löytyy kyllä joka osa-alueella, Manninen arvioi.

Ykkösessä yli 70 ottelua pelannut Manninen palaa aina aurinkoiselle Harjulle.

Manninen ei pelkää kaksinkamppailuja ja on pyrkinyt nuoresta asti ottamaan kentällä johtavaa roolia sekä ohjaamaan muita eli osallistumaan peliin muutenkin kuin pallollisena. Kaksivuotisen, kauteen 2023 ulottuvan pelaajasopimuksen allekirjoittanut Manninen palaa nyt hyvillä mielin takaisin kettunuttuun ja on valmis auttamaan kasvattajaseuraansa kohti Ykköstä.

– Hyvillä mielin tulen takaisin joukkueeseen! Valmennus ja pelaajat ovat jonkin verran uusiutuneet, mutta molemmista löytyy vanhoja tuttuja itselleni. Innolla odotan, että pääsen tutustumaan kaikkiin uusiin tyyppeihin paremmin.

– Ensi kaudelta toivon, että saisimme sen nousun hoidettua ja pelaisimme muutenkin viihdyttävää ja voittavaa jalkapalloa. Itseltäni toivon tietysti, että pysyn kunnossa ja pystyn siten auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvin. Tulkaahan katsomaan pelejä, kun ne alkavat. Tehdään yhdessä hieno kausi! Manninen lähettää terveisensä myös katsomon suuntaan.

 

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä