Antti Åkelle kahden vuoden jatkosopimus

10.12.2021

Merkittävään rooliin ensimmäisellä kaudellaan JJK:ssa noussut toppari Antti Åke vahvistaa rautaista kettupuolustusta vähintään seuraavat kaksi kautta

Kettuleirissä joulu tulee tänä vuonna ajoissa, sillä olemme päättäneet avata useammankin kovan paketin seuraavan kahden viikon aikana! Ensimmäisestä paketista löytyy kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa solminut toppari Antti Åke.

Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Åke aloitti jalkapallon Polvijärven Palloseura -78:ssa, josta hän päätyi Outokummun Pallon ja Joensuun Palloseuran kautta lopulta Jippoon vuonna 2010. JIPPO:n paidassa Åke pelasi 60 ottelun verran Ykköstä ja ehti nähdä joensuulaisseuran riveissä niin nousuja kuin laskujakin. Varsin värikkään historian omaava JJK ei siis ole säikäyttänyt paljon nähnyttä ja voitontahtoista topparia.

– Olen viihtynyt JJK:ssa. Minut otettiin hyvin vastaan niin joukkueessa, junioripuolella kuin kaikin puolin koko seurassa. Emme voittaneet sarjaa, joten en ole tyytyväinen päättyneeseen kauteen. Kokonaisuutena voin silti katsoa kautta tulosten osalta kohtuullisen tyytyväisin mielin. Sarjan voittaminen olisi vaatinut kovaa SJK:ta vastaan aivan huippusuorituksen meiltä. Pelasimme liian monta tasapeliä sarjan voittamista ajatellen. Sen vuoksi emme pystyneet haastamaan seinäjokelaisia sarjan voitosta viime metreille saakka, Åke puntaroi ensimmäistä kauttaan Kettupaidassa.

Neljän Ykkösen kauden ohella Åkelle on kertynyt kokemusta Kakkosesta nyt kuuden kauden verran JJK:n lisäksi JIPPO:n, PEPO:n ja PK-37:n riveistä. Åke on koulutukseltaan sekä erityisopettaja että luokanopettaja ja liikunnan sivuaineen opinnot mies aloitti toissa syksynä Jyväskylän yliopistossa.

Kakkosen C-lohkon voiton kauden 2020 päätteeksi vieneen, Åken kipparoiman JIPPO:n yksi menestyksen avaimista oli tiivis ja vahva puolustuspeli. Sattumaa tai ei, mutta puolustuksen pitävyys oli myös JJK:n pelin tärkeimpiä kulmakiviä päättyneellä kaudella Åken tuotua kovuutta kettujen alakertaan.

– Joukkuepuolustaminen loksahti kauden aikana kohdalleen ja se kantoi meitä. Matseissa pystyin kyllä tyytyväisenä katsomaan edessä olevia pelaajia, sillä he tekivät kaikki hurjan määrän töitä sen eteen, että omissa ei kolissut. Lisäksi puolustuslinjassa ja maalilla oli laatupelaajia Kakkosen tasolle ja onnistuttiin sitten hoitamaan riittävän hyvin ne tilanteet mitä meille tuli, Åke kiittelee.

Ensimmäiseen kauteensa JJK:ssa valmistautunut ”Andy” nimesi vuosi sitten yhdeksi tavoitteekseen niin sanotun puolustajan maalipörssin eli sen, että omissa soisi alle maali per peli. Tuohon tavoitteeseen yllettiin lopulta kirkkaasti, sillä JJK päästi vain 0,55 maalia per ottelu (12 maalia 22:ssa pelissä). Nyt tavoitteet on asetettu vielä piirun verran korkeammalle.

– Tein kahden vuoden sopimuksen, koska näen JJK:n tulevaisuuden nousujohteisena. Haluan olla mukana tässä projektissa ja tavoitteena on pelata tämän sopimuskauteni aikana Ykköstä. Viime kausi jäi loukkaantumisen vuoksi kesken, joten iso tavoite on olla myös terveenä koko tuleva ja sitä seuraavakin kausi. Ja voittaa vierustovereideni kanssa taas se ”puolustajien maalipörssi”.

– Tulevalle kahdelle kaudelle odotukset ovat kovat etenkin meidän arjen suhteen. Haluan, että joukkueena jokaista toimijaa myöten nostamme arjessa riman niin korkealle, kuin meidän resursseilla vaan on mahdollista. Kausi 2022 on jo treenikentällä alkanut ja olen ollut tyytyväinen siihen, millä vaatimustasolla staffi on laittanut hommat käyntiin. Treenikulttuurin tason nostamisen myötä voimme voittaa otteluita ja sarjan, emme minkään muun asian kautta. Onhan tässä itsellekin mielenkiintoinen tilanne nyt, kun Ykkösestäkin luopui yksi joukkue (RoPS). Kaudella 2023 saatan siis pelata JJK:n kanssa joko Kolmosta, Kakkosta, Ykköstä tai tulevan kauden täydennysmenettelyn kautta jopa Veikkausliigaa! Tätä korkeinta vaihtoehtoa en ollut laskenut sopimusta tehdessäni, Åke lohkaisee.

Harjun Stadionin yleisölle eli sille kuuluisalle 12. pelaajalle topparilla on myös selkeä viesti.

– Jalkapallo on minulle iso asia ja haluan sen näkyvän katsomoon myös ensi kaudella. Nälkää riittää ja haluan voittaa joukkueen kanssa. Kiitos kaikille viime kaudella kannustaneille, se auttoi meitä parempiin suorituksiin joka ottelussa. Harju on loistava paikka pelata kotiottelut, triplataan yleisömäärät ja mennään Ykköseen. Ei kai se elämä ja jalkapallo sen vaikeampaa ole, Åke virnistää.