A19: HJK tyly vieras Hippoksella

24.08.2014

Lauantaina 23.8. oli taas matsipäivä A-nuorten SM-sarjassa. Kotiotteluun saapui vastustajaksi HJK. Hippoksen vahtimestarit olivat laittaneet kentän niin hyvään kuntoon kuin vuodenaikaan ja viikon mittaan Jyväskylän yli liikkuneisiin sadekuuroihin nähden mahdollista. Eli puitteet olivat kunnossa ja vastustaja parasta mahdollista luokkaa joten edellytykset hyvälle pelitapahtumalle oli olemassa.

Peltonen

Ottelun ensimmäinen jakso oli pelillisesti tasainen. Joukkueet veivät vuorollaan pelitapahtumia – ei voi sanoa että kumpikaan olisi hallinnut ottelua. Ensimmäisen vartin jälkeen näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä, sen jälkeisen reilun kymmenminuuttisen aikana JJK pääsi useamman kerran hyville laukaisupaikoille mutta avausmaali jäi tekemättä.

Välissä hyökkäsi HJK ja yhdestä tällaisesta hyökkäyksestä seuranneesta kulmurista Klubi teki avausmaalinsa – harjoiteltu kuvio: kulmuri lyhyenä, keskitys takatolpalle ja pusku maaliin. HJK:n avausmaalin jälkeen JJK:n peli meni vähäksi aikaa sekaisin ja vieraat käyttivät sen hyväkseen. Pallo pyöri aikansa kotijoukkueen puolustusalueella, HJK:n hyökkääjä tunkeutui boxiin ja hänet kaadettiin rangaistusalueella. Rangaistuspotku maaliin ja lukemiksi muuttui tulostaululle 0 – 2.

JJK:n vastustajat ovat saaneet nyt rangaistuspotkun neljässä pelissä peräkkäin mikä on tilastollisesti tosi harvinaista. Sinällään rankkari oli oikein tuomittu, sillä kopsaus kuului ainakin Jyväskylän torille asti ellei kauemmaksikin. Loppujaksolla JJK:lla oli vielä hyvä mahdollisuus kaventaa HJK:n johtoa mutta maalinteossa ei ensimmäisellä jaksolla onnistuttu. Ensimmäinen jakso HJK:lle 0 – 2.

Jos oli ensimmäinen jakso pelillisesti tasainen niin ei toinen puolikas tilannetta miksikään muuttanut. JJK:n pelaajat yrittivät ja taistelivat, mutta HJK:ta ei tällä kertaa pystytty horjuttamaan. Molemmat joukkueet tekivät toisella jaksolla maalin ja loppulukemiksi muotoutui näin vierasvoitto 1 – 3. JJK:n ainokaisen pukkasi Oskari Peltonen Saku Leppäsen kierteisestä vapaapotkusta.

JJK:n ottelut jatkuvat Seinäjoella 30.8., jos SJK saa rangaistuspotkun kuten viimeaikaiset vastustajat ovat saaneet niin JJK:n täytyy tehdä vähintään kaksi maalia voittaakseen.