Kettupaidat niukkaan tappioon lisäaikamaalilla

31.07.2016

JJK:n voittoputki katkesi Kokkolassa.

Kettupaitojen voittoputki jäi viiden ottelun mittaiseksi, kun KPV nousi lisäajalla voittoon Irakli Sirbiladzen illan toisella osumalla.

Kotijoukkue pelasi läpi ottelun vahvasti ja pystyi pyörittämään peliä. JJK kuitenkin puolusti totutun tarkasti ja Ville Viljala piti maalinsa ensimmäisellä puoliajalla koskemattomana.

Avausmaali nähtiinkin isäntien päässä, kun Benno Hanslian vei vieraat johtoon aivan avausjakson lopulla – taukoon oli reilut viisi minuuttia, kun Hanslian laittoi pallon maaliin Toni Tahvanaisen syötöstä. Maali oli laiturille jo toinen perättäisessä ottelussa.

Toisella puoliajalla KPV:n paine kasvoi ja palkinto tulikin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Sirbiladze pääsi tasoittamaan pelin 1-1-lukemiin. JJK:n viimeisenä vaihtomiehenä 84. minuutilla kentälle tullu Topi Järvinen koki kovia ja joutui jättämään kentän vain pienen hetken pelin jälkeen – Kettupaidat siis pelasivat ottelun loppuminuutit vajaamiehityksellä.

KPV luonnollisesti painosti ylivoimalla, mutta JJK näytti saavan taisteltua itselleen tasapelipisteen. Ottelun ollessa jo lisäajalla Sirbiladze pääsi kuitenkin iskemään vielä toistamiseen ja näin JJK joutui taipumaan ensimmäiseen tappioonsa kesäkuun alkupuolen jälkeen luvuin 2-1.

Ottelussa nähtiin myös debyytti, kun Barcelonan kasvatti Gael Etock oli ensimmäistä kertaa JJK:n avauksessa ja pelasi varsin mallikkaasti reilut 70 minuuttia. Avausmaalikaan ei ollut kaukana, kun kamerunilainen väläytteli pariin otteeseen komeaa laukaustaan – ensimmäinen osuma Kettupaidassa antaa kuitenkin vielä odottaa itseään.

Tappio käsitellään kettuleirissä nopeasti, sillä seuraava ottelu on jo aivan kulman takana. Seuraavaksi pelit jatkuvat kotikentällä, kun FC Jazz saapuu vieraaksi Harjulle ensi keskiviikkona 3.8.!

KPV - JJK 2-1 (0-1)

0-1 39' Benno Hanslian

1-1 67' Irakli Sirbiladze

2-1 90+1' Sirbiladze

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala, Joona Itkonen, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula, Benno Hanslian (84' T.Järvinen), Saku Leppänen, Tommi Kari (c), Mikko Manninen (55' Suoraniemi), Toni Tahvanainen, Gael Etock (72' I.Järvinen).

Vaihdossa: Teppo Marttinen, Topi Järvinen (84'), Samu Suoraniemi (55'), Iiro Järvinen (72'), Honar Abdi, Arjan Goljahanpoor, Settyslas Loutelamio.