Heinäkuun vieraskiertue päättyy sunnuntaina Kokkolassa

30.07.2016

2016-05-27_jjk-kpv_0027

Komealle voittoputkelle jatkoa haetaan KPV:n kustannuksella.

JJK on väkivahvassa vireessä: takana on viisi voittoa putkeen, eikä niiden aikana omaan päähän ole tehty kuin yksi maali. Nyt meneillään on kolmen vierasottelun rupeama – takana ovat visiitit Kauniaisiin ja Pietarsaareen ja heinäkuu paketoidaan toisella reissulla Pohjanmaalle.

Edellinen ottelu FF Jaron vieraana eteni pitkään maalittomana, mutta lopulta reilun tunnin pelin jälkeen Benno Hanslian aloitti maalinteon ja 85. minuutilla Niko Markkula viimeisteli rangaistuspotkusta loppulukemiksi 0-2.

JJK ja KPV kohtasivat kauden ensimmäisen kerran toukokuun lopulla Harjulla. KPV oli tuolloin porskuttanut koko alkukauden sarjakärkenä ja joutui kettulauman käsittelyssä taipumaan kauden ensimmäiseen tappioonsa. JJK latoi tuolloin taululle selkeät 0-3-lukemat Saku Leppäsen, Tommi Karin ja Markkulan maaleilla.

KPV:lla on vaarallinen hyökkäyskalusto ja Irakli Sirbiladze sekä Washilly Tshibasu ovat tehneet yhteensä 12 täysosumaa – eli yli puolet vihreäpaitojen 22 maalista. Edelliskohtaamisessa kettupaitojen puolustus raudanlujan topparikaksikon Antto Tapaninen-Matti Lähitie johdolla määräsi kuitenkin kaapin paikan ja niin suurikokoinen Sirbiladze kuin liukasliikkeinen Tshibasukin pysyivät hyvin kurissa.

JJK:n vahva vire pohjautuu ennen kaikkea tiiviiseen ja hyvin toimivaan puolustuspelaamiseen – koko joukkueen peli on kurinalaista ja viimeisenä lukkona niin Teppo Marttinen kuin Ville Viljalakin ovat pelanneet voittoputken varrella nollapelejä ja napsineet tärkeitä torjuntoja. Myös maalipaikat on käytetty riittävän tehokkaasti hyödyksi ja maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti: Kettupaidoista jo kymmenen on heilutellut maaliverkkoja, useimmin Leppänen viidellä osumallaan.

2016-05-27_jjk-kpv_0018

Saku Leppäsen komeasti laukomaa avausmaalia juhlitaan toukokuisessa kohtaamisessa.

Nyt KPV on taulukossa neljäntenä, kun JJK:n lisäksi TPS ja AC Oulu ovat kiilanneet kokkolalaisten ohi. Sarjanousijana kauteen lähteneen KPV:n alkukausi oli vahva, mutta viime aikoina peli on takunnut ja jos JJK löytyy kuntopuntarin kärkipäästä, on kokkolalaisten vire huomattavasti mollivoittoisempi. Edellisestä voitosta on ehtinyt vierähtää jo yli kuukausi, sitä kun juhlittiin Kokkolan Keskuskentällä 19.6. EIF:n kustannuksella. Viimeisimmästä ottelusta tuloksena oli maaliton pistejako, kun KPV ja FF Jaro eivät saaneet selvyyttä Pohjanmaan herruudesta.

JJK on tällä hetkellä kolmantena, kun AC Oulu ja TPS kiilasivat edelle omat ottelut kuluvalla viikolla jo pelattuaan. Kaksikko on nyt pisteen Kettupaitojen edellä.

Kettuleirissä vietettiin pientä kesälomaa 19. päivä pelatun FF Jaro-ottelun jälkeen ja nyt takana on jälleen täysipainoinen treeniviikko. Lähtökohdat kuun viimeiselle vierasottelulle ovat hyvät – kettulauma on täydessä kunnossa pitkäaikaisempia potilaita (Jasin Abahassine & Severi Vielma) ja perjantai-iltaisessa Villikettu-ottelussa kolhuja saaneita Honar Abdia ja Matti Kohosta lukuunottamatta.

Kannattajat järjestävät Kokkolaan jälleen bussireissun – tarkemmat tiedot löytyvät täältä! KPV-ottelun jälkeen JJK palaa kuukauden tauon jälkeen kotikentälleen, kun ensi keskiviikkona Kettupaidat isännöivät Harjulla FC Jazzia!

Ykkönen: KPV – JJK, sunnuntaina 31.7. klo 18:30, Kokkolan Keskuskenttä

jjk-wwwbanneri-jjkjazz-1000x371