JJK-VPS: Kiristä huolimatta pisteet lähtivät Vaasaan

18.09.2012

VPS vei kahdella ensimmäisen puoliajan maalillaan pisteet mukanaan tiistai-iltana. Maalinteossa onnistui ensin 26. minuutilla Steven Morrissey ja 41. minuutilla Ville Koskimaa. JJK:n kavennuksen niittasi maalinedushässäkän päätteeksi maaliin VPS:n oma puolustaja, kun 62 minuuttia oli takana.

JJK:lla oli toisella jaksolla silmässä hyvä kirivaihde – vielä lisäajan aivan viime sekunneilla VPS-vahti Janne Henriksson joutui esittämään huikean torjunnan Samu Niemisen puskuun – mutta aivan tasoitukseen asti se ei kuitenkaan riittänyt, niinpä Kettulauma joutui jäämään nuolemaan näppejään.

Ottelun alussa molemmilla oli paikkansa ja tahtipuikko oli vuorotellen kummallakin. Ensimmäinen vaarallinen paikka tuli kotijoukkueelle seitsemän minuutin pelin jälkeen: Tamás Gruborovics vetäisi kierteisen kudin kohti takayläkulmaa. Pallo kierähti kuitenkin ylärimaa pitkin yli maalin.

Tämän jälkeen hallinta siirtyi hetkeksi vieraille. VPS sai vartin kohdalla ensimmäisen vaarallisenoloisen hässäkän JJK:n maalille, mutta JJK kuitenkin hoiti tilanteen kunnialla ja lopulta tilanne päättyi VPS-pakki O’Brien Woodbinen jouduttua rikkomaan Niko Markkulaa, joka oli kirmaamassa vastaiskuun.

Parinkymmenen minuutin kohdalla JJK:lla oli hyvä ote pelistä – mutta kesken hyvän pyörityksen VPS kuitenkin rokotti. Riku Heini ryöväsi pallon laidalla muutoin jälleen hienon ottelun pelanneelta Janne Sakselalta ja rynnisti pallon kanssa kohti JJK-maalia. Heini syötti Morrisseylle, joka kiersi vastaan tulleen Janne Korhosen ja tinttasi pallon maaliin.

JJK ei kuitenkaan maalista hämmentynyt, vaan jatkoi painostamistaan. Seuraavien kymmenen minuutin aikana kotijoukkue hallitsi ja sai luotua hyvin tilanteita, mutta VPS:n hyvä puolustus esti kaikkein vaarallisimmille maalipaikoille pääsyn. Näytti jo siltä, että tasoitus on vain ajan kysymys, kunnes Vepsu iski jälleen. Takana oli 41 minuuttia, kun vieraat saivat vaarattoman oloisen vapaapotkun keskialueelta JJK:n vasemmalta laidalta. Heinin vapaapotku löysi isäntien maalinedustalta pelaajamassan keskeltä toppari Ville Koskimaan, joka puski pallon toistamiseen JJK:n maaliin. 0-2 oli myöskin taukotulos.

Toiselle jaksolle JJK tuli hyvällä sykkeellä ja haki vinhasti kavennusta. Kari Martonen otti myös kehiin lisää hyökkäysvoimalla laittamalla 51. minuutilla Eero Markkasen Jukka-Pekka Tuomasen tilalle. Kotijoukkue saikin luotua VPS:n päätyyn painetta, joka lopulta tuotti tuloksen, kun pelattiin 63. minuuttia. Eräs Sakselan monista komeista nousuista päättyi syöttöön Eero Kortteelle, joka harhautteli boksissa ja laukoi. Pallo päätyi lopulta laitapakki Woodbinelle, joka kiskaisi pallon omaan maaliin.

JJK sai kavennuksesta jälleen uutta virtaa ja laittoi vieraidensa puolustuksen töihin. Tasoitusta haettiin tiukasti, mutta VPS myös puolusti ja prässäsi hyvin.

Myös vierailla oli omat paikkansa lisäosumiin, mutta puolustus Korhonen viimeisenä lukkonaan piti pintansa. Korhosen illan komein esitys nähtin kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Morrissey karkasi Heinin loistosyötön jälkeen puolustukselta ja pääsi nenätysten Korhosen kanssa. Kapteeni kuitenkin hoiti tonttinsa kunnialla ja säästi JJK:n takaiskulta.

JJK:n kiri tiivistyi tiivistymistään loppua kohti. Viimeisten kymmenen minuutin sisään Markkanen oli pariinkiin lähellä päästä sivaltamaan pallon maaliin ja myös muun muassa Markkula kokeili hieman kauempaa – ei kuitenkaan maalia.

Lopulta VPS:n maalivahti Henriksson pelasti pisteet vierasjoukkueella lisäajan torjunnoillaan, joista viimeinen oli komein. Nieminen puski aivan lisäajan viime hetkillä ja kuin ihmeen kaupalla Henriksson sai vielä itsensä pallon ja maalin väliin. Kovasta kiristä huolimatta kotijoukkue joutuikin tyytymään jäämään pisteittä.

Pistejahti jatkuu tulevana sunnuntaina, kun JJK matkaa Lahteen – tietenkin kolme pistettä mielessään!

JJK – VPS 1-2 (oma maali 63′ – Morrissey 26′, Koskimaa 41′)

Korhonen; Markkula (v), Nieminen, Pasoja (90′ Linjala), Saksela; Gruborovics, Korte, Tuomanen (51′ Markkanen), Manninen (v) (78′ Poutiainen); Virtanen, Innanen.

Szeróvay, van Gelderen, Latikka, Hilska, Linjala, Markkanen, Poutiainen.