JJK-VPS: Waari: Jampan jamit

18.09.2012

JJK:n lupaavasti alkusyksyn otteluissa rullannut peli ei lähtenyt käyntiin lauantaina ja joukkue taipui 3-0 tappioon Hongan vieraana. Avausmaalin merkitys oli jälleen suuri, sillä tasaisen alun jälkeen Honka iski ensimmäisestä maalipaikastaan ja sai sen jälkeen ottelun haltuunsa.

 

JJK:lla on ollut suuria vaikeuksia ottelutaukojen jälkeisissä kamppailuissa ja sama trendi jatkui Honka-ottelussa. Tiistaina Kettupaidoilta voidaan odottaa edellisen Haka-ottelun kaltaista vahvaa kotipeliä. Joukkueen pallollisesti juonikkain pelaaja Jani Virtanen palasi pitkittyneen alavatsavamman jälkeen lauantaina kokoonpanoon. Huippuvirettä heinäkuussa ennen loukkaantumistaan lähestynyt Virtanen pystyy henkilökohtaisella taidollaan ja luovuudellaan tekemään JJK:n hyökkäyspelistä vaarallisempaa ja vaikeammin puolustettavaa. Heinäkuussa Virtasen tavoin vahvoja otteita esittänyt Patrick Poutiainen tekee tiistaina paluun joukkueen kokoonpanoon.

 

Kurinalaisesta puolustuspelistä tunnettu VPS hävisi perjantaina kotonaan FC Lahdelle 1-3. Valmentaja Olli Huttunen antoi joukkueelle julkisesti kovaa kritiikkiä, joten joukkueen kokoonpanoon on luultavasti luvassa muutoksia. VPS palannee perusasioihin, jolloin joukkue puolustaa syvällä ja hakee riistojen jälkeen nopeilla pystypalloilla kärkipelaaja Steven Morriseyta. Pahan loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Tony Björk pelasi edellisessä Honka-ottelussa vahvasti keskikentän keskustassa, mutta ei viimeksi onnistunut FC Lahtea vastaan yhtä hyvin kärjen alapuolella. Viimeksi sairastumisen takia sivussa ollut Robin Lod palannee VPS:n avauskokoonpanoon ja ”kymppipaikalle”. Lod on vielä fyysisesti raakile, mutta taitava vasuri pystyy tekemään puolustuslinjan edessä arvaamattomia ratkaisuja.

 

Pahimman loukkaantumissuman selvittänyt JJK on vierailijaa hiukan vahvempi joukkue ja kotonaan ottelun suosikki. Kolme pistettä tiistain ottelussa antaisi JJK:lle edellytykset taistella vielä jopa sarjan kolmannesta tilasta. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 48%, tasapeli 25% ja VPS 27%.

 

 

Waari1