Perjantain ottelutapahtumalle runsaasti kiitosta – katso kuvat!

15.08.2010
Perjantain ottelutapahtumalle runsaasti kiitosta – katso kuvat!

Perjantainen JJK:n ja KuPS:n välinen Väli-Suomen derby osoitti jälleen, mikä merkitys Harjun kotiyleisöllä on seuralle – ja koko Veikkausliigalle.

– Ympäri maata on tullut paljon palautetta tapahtumasta ja yleisömäärästä. Enää ei puhuta buumista vaan ilmiöstä, joka kerää väkeä laajalta alueelta myös Keski-Suomen ulkopuolelta, toimitusjohtaja Joni Vesalainen toteaa.

Jalkapalloväen keskuudessa on myös ihmetelty sitä, miten yleisö löytää tiensä Harjulle kerta toisensa jälkeen huonosta kotimenestyksestä huolimatta.

JJK:n toiminnalleen valitsema strategia on pitkäjänteinen pelaajien kehittäminen. Perjantain ottelussa joukkueen avauskokoonpanossa oli seitsemän omaa kasvattia ja kentällä kävi kaikkiaan kahdeksan. Näyttää siltä, että yleisö on ottanut toimintatavan omakseen.

– Viime kaudella osoitimme, että valmentajalla on JJK:ssa kovastakin julkisesta paineesta huolimatta työrauha. Nyt meillä on vahva omien pelaajien kehittämisteema, joka näyttää miellyttävän ihmisiä. Palautteen perustella kotijoukkueen voitto ei ole se tärkein, vaan omien pelaajien näkeminen, heidän taistelunsa ja kaikkensa antaminen. Tässä joukkue on onnistunut  – yleisön usko ja tuki tulevaan on palautteen perusteella vahva, Vesalainen sanoo.

Perjantain maakuntaderby oli kaikkineen hieno tapahtuma, johon osansa toivat paikalle saapuneet jopa 400 KuPS:n kannattajaa.

– On aina kauden hienoin päivä, kun KuPS tulee Jyväskylään. Ei mikään muu joukkue tuo sellaista tunnelmalisää Harjulle kuin heidän kannattajansa tuovat lippuineen ja lauluineen.

– KuPS oli pelissä parempi, kaikki näkivät sen. Nyt toivotaan, että heidän vauhtinsa riittää jopa mestaruuteen, mikä on tuolla joukkueella täysin realistista – ja tietysti että me pystymme säilyttämään sarjapaikkamme jotta nämä upeat tapahtumat saavat jatkoa, Vesalainen sanoo.

JJK tavoitteli KuPS-otteluun jopa 5 000 rajan ylittävää yleisömäärää. Lopulta Harjun hienosta futisillasta nautti 4 467 henkeä.

– Emme todellakaan ole pettyneitä. Ja oli yleisömäärä mikä tahansa, siihen ei koskaan pitäisi olla pettynyt vaan onnellinen jokaisesta joka paikalle tulee.

 

Katso kuvat perjantain hienosta derbystä täältä.

KuPS maali

KuPS fanit

KuPS Marsu   KuPS Hyyry Vilmu  KuPS Patu Samu                                  KuPS Hyyry keso