Ykkösen ensimmäinen ottelukierros päättyy keskiviikkona – JJK matkaa AC Oulun vieraaksi

19.06.2018

Ykkösen ensimmäinen ottelukierros päättyy keskiviikkona, kun JJK matkaa AC Oulun vieraaksi. Sen jälkeen otteluista on pelattuna 9/27 ja JJK on kohdannut kertaalleen kaikki kauden vastustajansa.

Keskiviikkona pelataan Ykkösessä täysi viiden ottelun kierros. JJK matkaa Ouluun, AC Oulun vieraaksi. Kovin mittavaa juhannustaukoa kettuleirissä ei siis ehditä viettää, sillä alla on viime lauantain raskas ja kovatempoinen ottelu AC Kajaania vastaan. Ja juhannuksen jälkeen ottelut jatkuvat jo tiistaina, kun Harjulle saapuu vieraaksi KPV Kokkolasta.

Keskiviikkoillan kierros on Ykkösen yhdeksäs ottelukierros. Näin ollen sarjasta täyttyy ensimmäinen kolmannes. Yhteensähän Ykkösessä pelataan 27 ottelua. AC Oulu on Ykkösen joukkueista ainoa, jota JJK ei vielä ole tällä kaudella kohdannut.


Tällä avauskokoonpanolla JJK on aloittanut kaksi edellistä otteluaan; tuloksena vierasvoitto Hakasta ja kotitasapeli Kajaania vastaan..

Molemmat keskiviikkona Oulussa kohtaavat joukkueet haluavat varmasti lähteä lyhyelle juhannuslevolle voitto takataskussaan. Etenkin, kun otetaan huomioon, ettei kumpikaan joukkueista ole varmasti pisteiden valossa tyytyväinen alkukauteensa. JJK on yhä sarjan hännillä kuudella pisteellä. Sarja on kuitenkin edelleen hyvin tasainen, sillä kuudentena oleva AC Oulu on vain neljä pistettä kettupaitoja edellä.

Oululaisten tavoite kuluvaan kauteen oli selkeä; nousu Veikkausliigaan. Näin linjasi AC Oulun päävalmentajana ensimmäistä kauttaan toimiva Mika Lähderinne ennen kauden alkua. Tavoitteeseen nähden oululaisten alkukausi on ollut heikohko. Voittoja joukkueella on kolme, tappioita neljä ja tasapelejä yksi. Oululaiset ovat kuitenkin osoittaneet potentiaalinsa muun muassa aiheuttamalla sarjakärki HIFK:lle heidän ainoan tappionsa.

Oululaisten riveissä huikeaa pelaajauraansa jatkaa yhä toppari Markus Heikkinen, joka toimii seurassa muutoinkin merkittävässä roolissa muun muassa urheilutoimenjohtajana. Hyökkäyksessä uurastaa JJK-paidassa kaudet 2016 ja 2017 pelannut Toni Tahvanainen. Eniten maaleja alkukaudesta AC Oululle on iskenyt meksikolainen Alberto Alvarado Morin, joka on osunut kolmesti.


Patrik Alaharjula on osunut kahdeksassa ottelussa neljä kertaa ja johtaa JJK:n sisäistä maalipörssiä..

Kettupaidoilla on takanaan siis viime lauantailta 2-2 tasapeli AC Kajaania vastaan. Tuossa ottelussa JJK osoitti sisukkuuttaan nousemalla kahdesti tappioasemasta tasoihin. Toisaalta myös pettymys paistoi joukkueesta ottelun päätyttyä, sillä kotivoitto antaa yhä odotuttaa itseään.

JJK:n parhaat maalintekijät alkukaudesta ovat samat, jotka osuivat lauantaina. Patrik Alaharjula on iskenyt jo neljästi. Saku Leppänen sen sijaan osui viime ottelussa toista kertaa tällä kaudella rangaistuspilkulta ja kasvatti kokonaissaldonsa kolmeen maaliin.

Myös JJK:n päävalmentaja Mikko Manninen myöntää, että JJK ja AC Oulu ovat joukkueet, joilla kummallakaan alkukausi ei ole mennyt odotusten mukaisesti.

-Isot pisteet jaossa. Molemmat joukkueet yrittävät pelata hyvää futista, ja melko samalla tavalla. Meidän pitää saada Oulun keskikentän pelinrakentelu pois ja pidettyä heidät meidän puolustusmuodon ulkopuolella. Me olemme luoneet melkein kaikissa otteluissa enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja, joten jos onnistutaan puolustussuuntaan, olemme varmasti vahvoilla, ennakoi Manninen.

AC Oulu – JJK pelataan siis keskiviikkona 20.6. klo 18:30 Oulussa Raatin Stadionilla. Tuttuun tapaan näet ottelun livenä Elisa Viihde Sportin kautta. Elisa Viihde Sport -paketteihin voit tutustua tästä!

Oulu-ottelun raportti tietysti tarjolla pelipäivän jälkeen eli torstaina. Sen jälkeen on juhannustauon aika, mutta toden totta Harjulla pelataan siis heti tiistaina 26. kesäkuuta klo 18:30, kun vieraaksi saapuu toistamiseen tällä kaudella Kokkolasta KPV!