Ykköscupin lohkovaihe päätökseen Seinäjoella

18.02.2023
📸 Pablo Casso

JJK:lla on sunnuntaina edessään mielenkiintoinen kamppailu, kun se kohtaa SJK Akatemian Ykköscupin alkulohkon päätöskierroksella Seinäjoen Wallsport Areenalla klo 13:15 alkaen.

Kettupaitojen Ykköscupin taival on edennyt alkulohkon kolmannelle ja samalla viimeiselle kierrokselle. Neljän joukkueen lohkossa pelireissut ovat suuntautuneet kaikki rannikon suuntaan, sillä kaksi ensimmäistä kierrosta pelattiin Kokkolassa (KPV) ja Pietarsaaressa (FF Jaro). Kahden pelatun kierroksen jälkeen JJK:n pistetili on yhä avaamatta 1-0 ja 3-0-tappioiden myötä, kun taas sunnuntain vastustajalla on saldonaan yksi voitto ja yksi tappio, molemmat lukemin 1-0.

JJK avasi Ykköscupin ottelunsa tammikuun lopulla vierailemalla KPV:n kotihallissa Kokkolassa. Tasaisissa, mutta vauhdikkaissa merkeissä edennyt ottelu ratkesi lopulta kirpaisevalla tavalla kotijoukkueen rokotettua varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kettulaumaa erikoistilanteesta. Toisen kierroksen ottelu oli merkitty alun perin JJK:n kotiotteluksi, mutta Vehkahallin ollessa alhaalla joukkueet sopivat pelin pelaamisesta Jaron kotikentällä.

Runsaslukuisen pietarsaarelaisyleisön edessä pelattu ottelu oli loppulukemia (3-0) tasaisempi ja JJK loi vinon pinon hyviä maalipaikkoja, mutta Jaron tarkkuus viimeistelyssä oli kuitenkin Kettupaitoja edellä. JJK loi ensimmäisen puolituntisen aikana kolme vaarallista maalipaikkaa, joista hieman paremmalla viimeistelyllä verkko olisi heilunut ja pelin kulku olisikin voinut olla toisenlainen. Ajoittain hieman passiivisenkin oloinen Jaro liikkui kurinalaisesti muodossa ja hyökkäsi vauhdilla vastaan. JJK:n hukatessa maalipaikkojaan, siirtyi FF Jaro ensimmäisen kerran johtoon vajaan tunnin kohdalla ja iski lopulta myös toisen ja kolmannen osumansa nopeiden hyökkäysten päätteeksi.

Viime kaudella Ykkösessä yhdeksänneksi sijoittunut SJK Akatemia on pelannut kaksi varsin vähämaalista ottelua ja aloitti Ykköscupinsa niukalla 1-0-voitolla FF Jaron vieraana. Ottelu eteni pitkään maalittomana, mutta viimeisen vartin vajaalla punakortin vuoksi pelannut SJK onnistui ujuttamaan pallon maaliin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Toisella kierroksella seinäjokelaiset kärsivät puolestaan 0-1-tappion lohkoa johtavaa KPV:tä vastaan vieraskentällä. Tappion lisäksi SJK toi ottelusta mukanaan myös ikäviä loukkaantumisuutisia, kun JJK:sta kaudelle 2022 SJK-paitaan siirtynyt puolustaja Tuomas Koivisto loukkasi itseään ja on varmuudella sivussa vanhan seuransa kohtaamisesta sunnuntaina.

📸 Pablo Casso

JJK on lohkossaan viimeisellä sijalla nollalla pisteellä, mutta sekä SJK:lla että Jarolla on molemmilla plakkarissa kolme pistettä, joten tasaisessa lohkossa kaikki on vielä mahdollista. Lohkon kaksi parasta etenee suoraan jatkoon ja kahdelle parhaalle lohkokolmoselle on niin ikään tarjolla jatkopaikka. Tappioista huolimatta sarjanousija JJK on esiintynyt cupin otteluissa lupaavin ottein, eivätkä päät ole Toni Lehtisen leirissä painuneet.

– Lähdemme tietysti hakemaan vielä jatkopaikkaa Ykköscupissa, vaikka mahdollisuudet ovatkin melko teoreettiset. Meillä on alla kaksi pelillisesti hyvää peliä, mutta tulos on jäänyt vielä saavuttamatta. Lähdetään sunnuntain kamppailuun kehittämään peliä edelleen ja siinä onnistuessamme meillä on myös hyvä mahdollisuus avata pistetili, Lehtinen uskoo.

Mielenkiintoisen mausteensa peliin tuo varmasti myös Lehtisen SJK-tausta ja entisenä SJK Akatemian valmentajana mies tunteekin hyvin niin vastustajan pelaajat kuin ystävänsä, vastuuvalmentaja Brian Pagen. JJK ja SJK Akatemia pelasivat samassa Kakkosen lohkossa kaudella 2021, minkä päätteeksi seinäjokelaiset nousivat Ykköseen ja JJK jäi vielä nuolemaan näppejään sijoittumalla toiseksi.

SJK:hon siirtyneen Koiviston lisäksi Pagen miehistössä pelaa entinen Kettupaita Kaarlo Rintamäki ja myös toisin päin on nähty liikehdintää, sillä Akatemian monivuotinen pelaaja Oskar Pihlaja vaihtoi puolestaan tälle kaudelle kettunuttuun. SJK-taustaa löytyy myös niin Ville Viljalalta kuin Jori Särkältäkin.

– Tunnen vastustajan hyvin ja tiedämme, että vastaan tulee nuori, nälkäinen, energinen ja hyvin harjoitellut joukkue. SJK Akatemian joukkue on muuttunut jonkin verran viime vuodesta, mutta pelin periaatteet ovat säilyneet, Lehtinen kuvailee.

SJK Akatemia – JJK || su 19.2.23 klo 13:15 || Wallsport Areena, Seinäjoki

SJK ei striimaa ottelua, joten kamppailu on nähtävissä vain paikan päällä. Paikalle mahdollisesti tuleville JJK-kannattajille on paikat Wallsport Areenan katsomon puoleisen laidan toiseen reunaan, vastapäätä sisäänkäyntinä toimivia pyöröovia.

Lue lisää pääsylipuista ja ottelujärjestelyistä täältä.