Wusu onnellinen kotiinpaluusta

11.11.2010
Wusu onnellinen kotiinpaluusta

Harjulla nähtiin torstaina tuttu aurinkoinen hymy, kun Babatunde Wusun kolmivuotinen sopimus JJK:n kanssa julkistettiin. Liikuttunut toimitusjohtaja Joni Vesalainen puhui tiedotustilaisuudessa Tunden palanneen Harjulle pysyvästi, mutta veijarimainen pelaaja nauroi puheille iloiseen tapaansa. Ei hän Vesalaisen näkemystä kiistänytkään.

– Olen hyvin onnellinen paluustani Jyväskylään. Päätös oli sikäli vaikea, että TPS halusi pitää minut ja olen paljon velkaa seuralle, pelikavereille, valmentajilleni Marko Rajamäelle ja Pasi Rautiaiselle, sekä ennen kaikkea TPS:n kannattajille, jotka olivat mahtavia riippumatta siitä oliko minulla hyvä vai huono päivä, Wusu kiitteli.

Itse paluupäätöksessä ei kuitenkaan lopulta ollut mitään vaikeaa.

– Minulla oli vaikeuksia Turkuun asettumisessa, sitäpaitsi vaimoni ja lapseni katsoivat koko aika enemmän JJK:n kuin TPS:n pelejä. Pian lähdettyäni täältä tajusin, että minun on vähän liian vaikeaa pelata Suomessa missään muualla kuin JJK:ssa. Seurasin JJK:n kuulumisia jatkuvasti hyvin tarkasti.

Päättynyt kausi oli hyvän TPS-alun jälkeen erityisesti loukkaantumisten vuoksi Wusulle vaikea. Turusta miehellä on kaikesta huolimatta pelkästään hyviä muistoja. Kahden pronssin ja yhden Suomen cupin voiton lisäksi vyölle tulivat uran ensimmäiset Euro-ottelut.

– Se oli mahtava kokemus. Pääsin pelaamaan kaksi peliä, joista toisessa valitettavasti loukkaannuin, voimahyökkääjä miettii.

Siirto Euroopan liigan karsintaan jälleen selvinneestä seurasta sarjapaikastaan karsineeseen voi näyttää omituiselta, jos ei tunne Wusua ja hänen historiaansa. Omaa pelillistä rooliaan hän ei halua vielä eritellä, mutta kokee vastuunsa kantavan JJK:ssa sivurajojen ulkopuolellekin.

– Olen aina ollut joukkuepelaaja ja sitä tulen olemaan jatkossakin. Tärkeintä minulle on, että tunnen voivani tehdä täällä enemmän seuran ja ympäristön hyväksi. En tarkoita vain Jyväskylää vaan koko Keski-Suomea, toivon että voin antaa lapsille jotakin vaikkapa Konnevedellä, Jämsässä tai Joutsassa.

– Katson asioita pitkällä tähtäimellä. Okei, Turussa olisin päässyt taas ensi kesänä Euroopan liigan peleihin. Mutta JJK on kehittyvä organisaatio ja täällä tehdään hienoja asioita. Uskon, että 5-6 vuoden päästä JJK on suuri seura suomalaisessa jalkapallossa. Täällä on valtavasti potentiaalia, koko maakunta on JJK:n takana, Harjun lellikki sanoo.

Lemmikkiasema ei ole yksisuuntainen, sillä Wusu ei ole unohtanut kotiyleisön hänelle tarjoamaa tukea.

– Seura, organisaatio ja joukkue kehittyvät koko ajan, mutta se, mikä tekee Jyväskylästä ja JJK:sta poikkeuksellisen, on kuitenkin lopulta yleisö. JJK:n fanit. Minusta tuntuu, että meidän velvollisuutemme on pystyä tuomaan heille europelejä tulevina vuosina. Kaikkien pitää kuienkin ymmärtää, että kehitysprosessi on vasta alkanut ja on pitkä – mutta fanit ansaitsevat enemmän.

Myös Wusun siviilielämään kuuluu hyvää. Hänen perheeseensä syntyi reilu kuukausi sitten kolmas lapsi ja Hymyilevä Nigerialainen on tätä nykyä kansalaisuuspäätöksen myötä myös Hymyilevä Suomalainen.

– Katsotaan joutuuko Tunde lähivuosina armeijaan, toimitusjohtaja Vesalainen tokaisi lehdistötilaisuudessa.

tunde tps

Jos toimitusjohtaja Joni Vesalaisen puheet käyvät
toteen, ei Tundea enää nähdä JJK:n vastustajajoukkueen väreissä.