Waarin woittoisat wiisaudet Wehkalammen wilinästä

12.03.2011

”Ei siinä ole mitään moniselitteistä, olen vain jotenkin palaamassa kotiin”, laulaa Tommi Liimatta Absoluuttisen Nollapisteen kappaleessa ”Kotiinpaluu, jotenkin.” 

Lauantaina JJK-fanit pääsevät vihdoin nauttimaan uudistuneen ja vahvistuneen JJK:n peliesityksistä Jyväskylässä. Keskiviikkona Tampere Unitedille kärsityn tappion myötä JJK tarvitsee ottelusta Jaroa vastaan vähintään pisteen Liigacupin puolivälieräpaikan varmistamiseksi.

Tampereella JJK pääsi kuin varkain 0-2 johtoon, mutta hiihtolomaviikolla sairastellut joukkue joutui tekemään puolustuspään vaihtoja ja väsyi toisella jaksolla alivoimaisena. JJK on Liigacupin otteluissa päästänyt paljon maaleja, mutta joukkueen puolustuspeli on parantunut selvästi viime kaudesta. Takaiskut ovat johtuneet pitkälti henkilökohtaisista virheistä, jotka ovat käytännössä välttämättömiä kehittymisprosessin polttoaineena. Puolustamisen tasapainon kannalta tärkein pelaaja Eero Korte tekee lauantaina kotiyleisön edessä debyyttinsä Liigacupissa. Korte helpottaa hyvällä sijoittumisellaan merkittävästi Jukka-Pekka Tuomasen pelaamista. Tuomanen ei joudu kattamaan liian suurta osaa kentästä ja ehtii paremmin kiinni pallollisen vastustajaan, jolloin puolustuslinja ei valu alas vaan pystyy käymään aggressiivisesti kiinni vastustajiin.

Lauantain ottelussa moni tekijä suosii JJK:ta. Liigacupin viimeinen kierros on JJK:n tapauksessa kotiavaus, joka varmasti sytyttää joukkueen ja luo otteluun merkittävän kotiedun. Vaikka Jaro on jo varmistanut jatkopaikkansa, joukkue ei laadukkaan valmennuksensa ansiosta tule otteluun huonolla asenteella. Talvisissa ja loukkaantumisten kannalta riskialttiissa olosuhteissa kaksinkamppailupelaamisen merkitys on kuitenkin suuri, joten kotiyleisölle ensimmäistä kertaa esiintyvä ja motivoitunut JJK saa ottelun lähtökohdista merkittävää etua.

Normaalista poikkeavasta puolustuslinjasta huolimatta JJK on avauskokoonpanoltaan Jaroa parempi joukkue, joten runsaslukuisen kotiyleisön edessä Kettupaidat lähtevät otteluun selkeinä suosikkeina. Ottelun todennäköisyysarvio: JJK 48%, tasapeli 29%, Jaro 23%.

 

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja kotikenttäkoitoksista kiitoksella kirjaileva kolumnisti