Waarin WetoWihjeet: syöttävätkö Kettupaidat savolaisille omaa kalakukkoaan?

16.02.2011

JJK-KUPS-tulta-munille

Tulta mun… mualia kohti!

 

Waarin WetoWihjeet: syöttävätkö Kettupaidat savolaisille omaa kalakukkoaan?

JJK lähtee jatkamaan tappiotonta Liigacup-kauttaan keskiviikkona KuPS:ia vastaan ja tällä kertaa Kettupaitojen kotikenttä löytyy Seinäjoen Wallsport Arenalta. KuPS avasi oman Liigacup-taipaleensa lauantaina Jaron vieraana ja haki arvokkaan 1-2 voiton vaikeasta Tellus-hallista Ilja Venäläisen kahdella rangaistuspotkumaalilla. JJK:n ja KuPS:n väliset paikalliskamppailut ovat pelipaikasta riippumatta joukkueille erityisen sytyttäviä ja viime kauden tuloksien myötä ”kotijoukkue” JJK lähtee otteluun revanssihengellä.

JJK:n lähtökohdat otteluun ovat selkeästi KuPS:a paremmat. KuPS oli jo viikonloppuna Pietarsaaressa liikkeellä kapealla materiaalilla sillä joukkueen vaihtopenkillä oli vain kaksi kenttäpelaajaa. Viikkoloppuun verrattuna kokoopanotilanne on edelleen heikentynyt sillä Markus Joenmäki ja Juho Nykänen eivät ole mukana Seinäjoella. KuPS joutuu osittain pakotettuna antamaan näytönpaikkoja junioripelaajille ja mahdollisesti tekemään kompromisseja pelipaikkojen suhteen. Joukkue on harjoittellut helmikuun kovaa, joten jo lähtökohtaisesti raskas fyysinen kuorma yhdistettynä kapeaan materiaaliin, viime viikonlopun vierasotteluun ja yli kolmensadan kilometrin matkaan Seinäjoelle näkyy väistämättä KuPS-pelaajien otteissa.

Kettupaitojen leiristä puolestaan kuuluu hyviä uutisia sillä Eero Korte ja Antto Tapaninen ovat palanneet joukkueen harjoitusvahvuuteen. Kumpaakaan ei kuitenkaan nähdä avauskokoonpanossa vielä keskiviikkona. JJK jatkaa edelleen samojen pelaamiseen liittyvien teemojen hiomista. Laadukas kenttätasapaino, nopea reagointi pallonmenetysten jälkeen ja pelaajien riittävän lyhyenä pysyvät etäisyydet ovat keskiviikkonakin pelaamisen kulmakiviä. Janne Korhonen palaa Rovaniemen huilivuoron jälkeen aloittavaksi maalivahdiksi.

JJK pääsee otteluun hyvin levänneenä, joten KuPS:n väsynyttä ja mahdollisesti oudoilla pelipaikoilla pelaavista pelaajista muodostuvaa puolustuslinjaa vastaan JJK:n taitavat laiturit pääsevät nopealla hallialustalla luomaan maalipaikkoja. Energiaa säästääkseen KuPS voi luovuttaa pelinhallinnan suosiolla JJK:lle ja pelata hyvin alasvedetyllä puolustuslinjalla ilman mainittavaa prässiä. JJK:n pitää tässä tilanteessa malttaa kierrättää rauhallisesti palloa, välttää pallonmenetyksiä vaarallisilla alueilla ja välttyä antamasta huolimattamuudesta johtuvia erikoistilanteita. KuPS väistämättä väsyy ottelun edetessä ja joutuu ottamaan vaihdosta sisään kokemattomia pelaajia.

Käytössä olevilla materiaaleilla JJK on joukkueista parempi. Seinäjoen hallissa kumpikaan ei nauti minkäänlaista kotietua, mutta JJK kärsii edelleen harjoitus- ja pelintuntuman puuttesta täysikokoisella kentällä.

Todennäköisyysarvio JJK 40% – tasapeli 28% – KuPS 32%.

 

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen