Waari: Wusulla ratkaisun avaimet käsissään

11.09.2011

JJK taisteli torstaina tärkeän pisteen Hongan vieraana. MyPa puolestaan hävisi kotonaan heikkotasoisen ottelun rangaistuspotkumaalilla MIFK:ta vastaan. Sunnuntaina JJK:lla on erinomainen mahdollisuus täyteen pistepottiin.

Honkaa vastaan JJK menetti kahdesti johtoaseman, mutta pistekin oli sarjatilanteen kannalta arvokas. Molemmat joukkueet loivat ottelussa runsaasti maalintekopaikkoja ja kentällä oli yllättävän paljon tilaa. Toisella jaksolla Honka hallitsi palloa ja JJK hyökkäsi vuorollaan erittäin nopeasti. Tasapeli oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu tulos.

MyPa oli torstaina MIFK:ä vastaan parempi joukkue, mutta ei pystynyt tekemään paikoistaan maaleja. Joukkue on katastrofaalisen alkukauden jälkeen parantanut selvästi, mutta otteet ailahtelevat edelleen jopa pelin sisällä valtavasti. MyPa hankki siirtoikkunan loppupuolella useita pelaajia, joiden pelillistä antia joukkueelle on vaikea arvioida. Veikkausliigaan palannut Ymer Xhaferi on tuonut kärkipelaajien taakse pallollista osaamista. Alkukaudella MyPan erikoistilanteista hyvillä tehoilla vastannut Niko Kukka on loukkaantumisen takia sivussa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Saviniemessä oli JJK:n kauden pelillinen pohjanoteeraus. Joukkue ei pelannut omaa pallollista peliään vaan heitteli pitkiä avauksia ja luovutti pallonhallinnan suosiolla MyPalle. Tuosta 1-2 tappioon päättyneestä kohtaamisesta JJK ammentaa revanssihenkeä sunnuntain otteluun. MyPa ei ole millään osa-alueella JJK:ta parempi joukkue, joten Kettupaidat ovat lähellä voittoa oman tasapainoisen pelaamisen kautta.

JJK:n täytyy sunnuntaina hyökätä vaihtelevilla rytmeillä. Pitkillä hyökkäyksillä joukkue väsyttää vastustajan pelaajia. MyPan topparit ovat melko hitaita käännöksissään, mutta silti joukkue pyrkii pelaamaan korkealla puolustuslinjalla. Luultavasti Babatunde Wusu karkaa sunnuntaina muutaman kerran linjan taakse läpiajoon Jani Virtasen ja Mikko Mannisen linjan edestä jatkamien nopeiden pystysyöttöjen jälkeen. Puolustaessa JJK:n täytyy erityisesti huomioida vahva ja rangaistusalueen sisällä vaarallinen Maxim Votinov.

MyPalla on joukkueessaan kohtalaisesti pallollista taitoa, mutta luultavasti JJK ottaa ottelun hallintaansa alusta asti. Kettuklubi on kotonaan ottelun selvä ennakkosuosikki. Todennäköisyysarvio JJK 57%, tasapeli 24% ja MyPa 19%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonyönnin ammattilainen.