Waari uskoo JJK:n vappujuhliin

30.04.2012

Jyväskylän ankarimmat vappubakkanaalit vietetään maanantai-iltana Harjulla, jolloin juhlan teemaan sopivat Harjun Poikien serpentiinit lentävät taas JJK:n tekemien maalien kunniaksi. VPS ei ole väheksyttävä vastustaja, mutta JJK:lla on silti hyvä mahdollisuus päästä nostamaan voittoisa simamalja.

 

JJK pelasi vahvan ottelun Hongan vieraana ja ansaitsi kolme pistettä. Kettupaitojen valmennusjohto reagoi onnistuneesti katastrofaaliseen Haka-peliin ja toi keskikentän keskustaan ylimääräisen pelaajan, jolloin JJK:n joukkueen muoto pysyi läpi ottelun puolustussuuntaan tiiviinä. Maanantaina VPS on erilainen haaste sillä joukkue ei lähde Hongan tavoin hallitsemaan palloa. VPS puolustaa tiiviisti syvällä omalla alueellaan ja iskee riistojen jälkeen Olli Huttusen joukkueille tyypillisesti erittäin nopeasti vastaan. VPS:n keskikenttäpelin rytmin kannalta tärkeä Chayne Fowler on kärsinyt loukkaantumisesta ja hänen pelaamisensa on maanantaina epätodennäköistä. Fowlerin poissa ollessa VPS lähtenee otteluun kahdella kärjellä. Erittäin nopeajalkainen Steve Morrissey pelaa ylempänä ja Jarno Parikka hänen alapuolellaan vedettynä kärkenä. Parikka pelaa kuitenkin ylempänä kuin kymppipaikalla alkukaudesta esiintynyt Fowler, joten tällä VPS-ryhmityksellä JJK:lla on keskikentän keskustassa enemmän tilaa hallita pelin virtausta.

 

JJK täytyy maanantaina pystyä samanlaiseen ehjään kokonaisuuteen kuin Tapiolassa. Tiivis keskikentän keskusta on menestymisen avainasia. JJK pystyy loistavien laitalinkkiensä ansiosta luomaan riittävästi tekopaikkoja, sillä VPS:n selvin heikkous on laitapakkien pelaaminen puolustussuuntaan ja huippuvireiset Mikot Manninen ja Innanen pystyvät hyödyntämään pakkien taakse aukeavan tilan.

 

Harjun nurmi on jo melko hyvässä kunnossa, joten pallollinen pelaaminen on maanantaina laadukkaampaa kuin kauden avausottelussa. VPS pelasi viikolla Suomen Cupia LPS:ä vastaan, joten JJK pääsee otteluun hiukan levänneempänä. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 50%, tasapeli 27% ja VPS 23%.

 

 Waari1