Waari: Turussa ammutaan tänään lähtölaukaus mitalitaistelun loppusuoralle

28.09.2011

Kaikki jäljellä olevat ottelut ovat JJK:lle äärimmäisen tärkeitä, mutta keskiviikon peli TPS:ä vastaan heikkokuntoisella Kupittaan nurmella toimii eräänlaisena vedenjakajana ja lähtölaukauksena mitalitaistelun loppusuoralle. Voitolla JJK karistaisi TPS:n jo kuuden pisteen päähän ja nousisi tasapisteisiin Interin rinnalle.

 

TPS on noussut hyvään syysvireeseen ja kasvattajaseuraansa elokuun lopussa palannut Roope Riski on iskenyt maaleja vakuuttavalla tahdilla. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on yksinkertaista, mutta tehokasta. TPS pyrkii riistoihin ja nopeisiin suunnanmuutoksiin, joiden jälkeen Toni Kolehmainen syöttää Riskille ja Mika Ääritalolle nopeita pistopalloja vastustajan puolustuslinjan taakse. JJK onnistui joukkueiden edellisessä kohtaamisessa pitämään Kolehmaisen poissa pallosta, jolloin TPS:n hyökkäyspeli vaikeutui merkittävästi. Tälläkin kertaa JJK:n pitää rohkeasti prässätä ylhäältä ja pakottaa TPS avaamaan peliä normaalia alempaa ja hitaammin. Toppareiden täytyy nousta puolustuslinjasta katkomaan pitkät avaukset, ettei TPS pääse jatkamaan linjan edestä juoksupalloja linjan taakse.

 

JJK esiintyi sunnuntaina vahvasti ja ansaitsi voiton Hakaa vastaan. Joukkue pysyi puolustussuuntaan tiiviinä ja pystyi luomaan riittävän määrän maalintekopaikkoja. Keskikentän keskustassa pelannut Tamas Gruborovics otti Mikko Mannisen puuttuessa onnistuneesti pallollista vastuuta. JJK hyökkäsi sunnuntaina tasapainoisesti kaikilta kentän kaistoilta. JJK ei voi torstaina lähteä vetäytymään vaan joukkueen pitää jatkaa sille parhaiten sopivalla pallollisella pelisuunnitelmalla. Mannisen paluu kokoonpanoon helpottaa tehtävää merkittävästi.

 

JJK:n kärjessä pelikieltoa kärsivää Babatunde Wusua paikkaa Lasse Linjala. Jani Virtasen ja Wusun yhteistyö on edellisissä peleissä toiminut molempiin suuntiin erinomaisesti, mutta myös Linjala on hyvä hyökkääjä. Linjalan täytyy röyhkeästi käyttää isoa kokoa hyväkseen TPS:n rangaistusalueella. Linjala on ”piilonopea” pelaaja, joka pääsee säännöllisesti maalintekopaikkoihin.

 

Tasapeli olisi keskiviikkona JJK:lle sarjatilanteen kannalta hyvä tulos. Joukkueet ovat nykyisillä kokoonpanoilla hyvin tasaisia, joten TPS on kotiedun ansiosta ottelun suosikki. Ottelun todennäköisyysarvio TPS 43%, tasapeli 26% ja JJK 31%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.