Waari: TPS vs. JJK

20.05.2011

JJK kohtaa TPS:n perjantaina poikkeuksellisesti vasta 20:30 alkavassa ottelussa Veritas-stadionilla. Mainiosti kautensa avannut vierasjoukkue lähtee kolmen ottelun peräkkäisen suosikkiaseman jälkeen perjantain kamppailuun niukkana altavastaajana.

Paljon pelaajia talven aikana menettäneen TPS:n kauden aloitus oli vaisu. Viimeksi kuitenkin joukkue osoitti piristymisen merkkejä Maarianhaminassa. TPS siirtyi pelaamaan kahdella kärjellä 4-3-3 ryhmityksen sijaan ja joukkueen peli ja pelaajien roolit selkiintyivät. TPS onnistui ansaitusti voittamaan fyysisen ja paljon kaksinkamppailuja sisältäneen pelin 0-1. Perjantaina TPS on uudenlaisen haasteen edessä sillä kotikentällä joukkue ei voi täysin nojautua sille ominaiseen vastaiskupelaamiseen vaan kotiyleisön edessä joukkueen täytyy myös pyrkiä hallitsemaan palloa.

JJK ratkaisi pelin Hakaa vastaan jo ensimmäisellä jaksolla. Haka oli perjantain MIFK-ottelun jäljiltä vielä väsynyt ja Kettupaidat käyttivät vastustajan heikkouden häikäilemättä hyväkseen. JJK liikkui pallottomana aktiivisesti, syöttöpeli toimi nopealla nurmimatolla erinomaisesti ja joukkue viimeisteli paikoistaan tyylikkäästi. Perjantaina Turussa Kettupaidoilla on jälleen mahdollisuudet onnistua kolmen pisteen arvoisesti. TPS:n topparipari Jaakko NybergJarkko Heinikangas ei ole jalalla erityisen nopea ja pudottaa helposti puolustuslinjan lähelle omaa maaliaan. Tämä avaa puolustuslinjan ja keskialueen väliin tilaa, jossa Jani Virtanen ja Mikko Manninen ovat elementissään. Virtanen pystyy pallollisena houkuttelemaan topparin irti linjasta ja hakemaan sen jälkeen ratkaisevia syöttöjä linjan taakse huippuvireiselle Mikko Hyyryselle. Hyyrynen on muuttanut peliään viime kaudesta palloja pudottelevasta target-kärjestä suoraviivaisemmaksi pystysuuntaan juoksijaksi, joka hyvin ajoitetuilla liikkeillään aiheuttaa suuria vaikeuksia toppareille.

Ottelun ratkaisu saattaa tapahtua keskikentän keskustassa. TPS:n selvästi tärkein pelaaja on taitava ja älykäs Toni Kolehmainen, joka parhaimmillaan dominoi keskialueen tapahtumia. Toisaalta keskustassa alkukaudella pelannut Floribert N’Galula menettää paljon palloja ja on melko hidas käännöksissään. JJK:n keskustan kaksikko Eero KorteJP Tuomanen on tasapainoisempi kuin TPS:n duo. JJK:n puolustuslinjan sairastelun jälkeen palaava Juha Pasoja tehostaa pelin avaamista keskustan kautta.

JJK on tällä hetkellä TPS:ää parempi ja valmiimpi joukkue, mutta kotietu tekee Marko Rajamäen suojateista ottelun suosikin. TPS:lle kotietu on merkittävä asia sillä joukkue on Njazi Kuqin ja isokokoisten toppareiden johdolla vaarallinen erikoistilanteissa, joita kotijoukkue tavallisesti saa hiukan vierailijaa helpommin. Ottelun todennäköisyysarvio TPS 38%, tasapeli 29% ja JJK 33%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja jalkapallosta juonikkaasti jaaritteleva jamppa. Lue lisää Waarin mietteitä urheilusta ja vedonlyönnistä Twitterissä.