Waari: TPS kaadettavissa vieraskentälläkin

21.05.2012

JJK:n yskinyt hyökkäyspeli löysi vihdoin uomansa keskiviikkona, kun joukkue iski peräti viisi maalia MIFK:n verkkoon. Muutenkin JJK:n hyökkääminen oli aiempaa monipuolisempaa ja vähemmän oikealle laidalle painottunutta. Hyvien puolenvaihtojen jälkeen JJK sai luotua tilanteita kentän kaikilta kaistoilta. Samalla reseptillä vahva TPS on kaadettavissa jopa vieraskentällä.

 

TPS pelasi erinomaisen pre-seasonin ja joukkueen keskikentän keskiakseli Toni KolehmainenPetteri Pennanen loi hyvillä syöttökombinaatiolla paljon maalipaikkoja Aleksi Ristolalle ja Mika Ääritalolle. Kauden alussa TPS on heikkokuntoisilla kentillä kuitenkin luottanut enemmän viime kaudelta tutuksi tulleeseen tiiviiseen puolustuspeliin ja nopeisiin hyökkäyksiin lähtöihin. TPS hakee kärjestä pitkillä palloilla Ääritaloa ja Ristolaa, jotka suuntaavat suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia. Raitapaitojen pelin kapellimestari on Kolehmainen, joka monipuolisen syöttövalikoimansa ansiosta pystyy pallollisena jatkuvasti hyviin ratkaisuihin. JJK:lle on ensiarvoisen tärkeää pitää Kolehmainen irti pallosta.

 

TPS:n puolustuspeli on alkukaudella toiminut hyvin sillä joukkue on päästänyt vain viisi maalia. Joukkueen topparipari ei kuitenkaan ole aivan liigan eliittiä. Jani Tanska ja Jaakko Nyberg eivät ole parhaimmillaan pelinavaajina paineen alla ja rohkeasti katkova Tanska on helposti houkuteltavissa irti linjasta, jolloin topparin taakse jää reilusti tilaa. JJK:n pitää pystyä pelaamaan nopeasti linjan edestä juoksupalloja toppareiden taakse Babatunde Wusulle, joka esiintyi MIFK:ä vastaan terävästi ja energisesti. Upea vasemman jalalla niitattu volley-maali kruunasi Tunden illan. TPS:n maalilla jatkanee loukkaantunutta Jukka Lehtovaaraa tuuraava Henrik Moisander. Moisanderilla on välillä ongelmia keskityspalloissa, joten JJK täytyy olla maanantaina erityisen röyhkeä vastustajan rangaistusalueen sisällä.

 

JJK on kahdessa edellisessä pelissä näyttänyt hyvin yhtenäiseltä joukkueelta, mutta TPS on kotikentällään vaikea vastustaja. TPS on nyt erityisen syttynyt viime kierroksen surkean 2-0 tappioon päättyneen Lahti-tappion myötä. Ottelun todennäköisyysarvio TPS 50%, tasapeli 26% ja JJK 24%.

 

 

Waari1