Waari: Sisuuntunut JJK hakee pisteet Pietarsaaresta

22.10.2011

JJK:n asema mitalitaistelussa heikkeni sunnuntain kotitappion myötä. Tilanne on kuitenkin edelleen äärimmäisen tiukka, joten voitto Pietarsaaresta parantaisi JJK:n mitalimahdollisuuksia ratkaisevasti.

 

VPS:ä vastaan JJK:n pelirohkeus petti ja joukkueen reagointi pelitapahtumiin oli sekä pallollisena että pallottomana aivan liian hidasta. Jännittyneellä joukkueella oli vaikeuksia helppojen perussyöttöjen toteuttamisessa. Vastustajakaan ei pelannut erityisen hyvin, mutta voitti silti ansaitusti. Toisella jaksolla JJK pelasi täysin normaalin pelisuunnitelmansa vastaisesti ja heitti maalivahti Janne Korhosen toimesta pitkää palloa hyökkäykseen vaikka VPS ei prässillään edes pakottanut joukkuetta siihen. Kokonaisuutena sunnuntain esitys oli JJK:lta kauden heikoin. Pallollisesti taitavien pelaajien puuttuminen kentän keskikaistalta näkyi hyökkäyspelaamisessa armottoman paljon. Pelkkä tiivis kenttämuodostelma ei auta joukkuetta mikäli vastustaja poimii itselleen kaikki kakkospallot ja pääsee pelaamaan seinäsyötöillä linjojen väleihin.

 

Lauantain otteluun JJK saa takaisin kokoonpanoonsa tärkeitä pelaajia, joten lähtökohdat ovat selvästi paremmat kuin viimeksi. Perusasiat eli rento syöttöpeli ja hyvä liike ovat lauantaina arvossaan. Jaro on pelannut epätasaisesti, mutta parhaimmillaan joukkueen hyökkäyspeli on erinomaista. Selvästi kehittyneen liikkumisen ansiosta taitava Jussi Aalto on noussut Veikkausliigan vaarallisimpien pelaajien joukkoon. Suurin osa Jaron hyökkäyksistä kulkee kentän keskikaistalla vastustajan puolustuslinjan edessä pysyttelevän Aallon kautta. Jarolla on lauantaina pelikieltoja, joiden myötä Tommi Haanpää ja Tillmann Grove ovat sivussa. Jarolla on ollut vaikeuksia keskikenttäpelaajien taustanousujen merkkaamisen kanssa, joten Tamás Gruborovicsin hyvin ajoitetut juoksut ovat Jaron kannalta erityisen vaarallisia.

 

Vahvalla kokoonpanolla otteluun pääsevä ja VPS-tappion sisuunnuttama JJK on lauantaina ottelun suosikki. Todennäköisyysarvio Jaro 29%, tasapeli 26% ja JJK 45%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.