Waari luottaa Kettupaitojen laatuun

16.05.2012

JJK pelasi lauantaina Interin vieraana tasapainoisen ottelun vaikka hävisikin numeroin 2-1. Kettupaidat pystyivät hyvin nollaamaan Interin vahvuudet. Vastaavanlaisella kurinalaisella esityksellä on pisteitä jatkossa väistämättä luvassa.

 

Keskiviikkona JJK vieraaksi Harjun ELY-stadionille saapuu tuloksellisesti vahvasti kautensa aloittanut IFK Mariehamn. IFK pyrki viime kaudella tuomaan peliinsä enemmän pallollisia elementtejä, mutta tällä kaudella joukkue on palannut sille ominaiseen pelitapaan. Joukkue puolustaa kotipeleissäänkin tiiviisti alhaalla ja lähtee erittäin nopeasti hyökkäyksiin. Pallo pelataan pitkänä joko Aleksei Kangaskolkan päähän tai Petteri Forsellin jalkaan. Tämän jälkeen MIFK suuntaa suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia ja pyrkii nopeasti pääsemään laukaisutilanteeseen. MIFK hakee pelitavallaan mahdollisimman paljon kulma- ja vapaapotkuja, jossa isokokoinen joukkue on vahva Forsellin laadukkaiden keskitysten myötä. Tähän asti pelitapa on tuonut toivottua tulosta ja joukkue on pystynyt kääntämään tiukkoja otteluita itselleen.

 

Keskiviikkona pelinkuva tulee olemaan hyvin selkeä, sillä jo cup-ottelussa kotonaan MIFK antoi aloitteet suosiolla JJK:lle. MIFK:n heikkoudet puolustussuuntaan löytyvät laidoilta, sillä Forsell jää melko usein ylös odottamaan palloja, jolloin vasemmalla laidalla on laitalinkin takana tilaa. Tätä kautta Mikko Manninen päässee keskiviikkona maukkaisiin 1vs1-tilanteisiin MIFK:n vasenta laitapuolustajaa vastaan. Kauden aikaisemmissa otteluissa Mannista on jatkuvasti puolustussuuntaan vartioitu kaudella pelaajalla, joten IFK:n valmentaja Pekka Lyyski voi tässä ottelussa siirtää Forsellin toiseksi kärjeksi ja ottaa vasemmalle laidalle puolustavamman vaihtoehdon. MIFK liikkuu voimakkaasti joukkueena pallon sijainnin mukaan, jolloin painottomalle puolelle jää reilusti tilaa. Laadukkailla puolenvaihdoilla JJK voi päästä iskemään nopeasti MIFK:n puolustuslinjan taakse.

 

Jordi van Gelderen on tuonut JJK:n avauspelaamiseen selkeän lisäarvon. Nuori hollantilainen antaa painavia ja tarkkoja pystysyöttöjä tiukkoihin väleihin, jolloin JJK pääsee ohi vastustajan prässistä. MIFK:n pelitapa on melko yksipuolinen ja kuluttava, joten joukkueelle tulee runsaan matkustamisen myötä väistämättä iltoja, jolloin joukkue ei jaksa pitää peliään tiiviinä ja lähteä vastaiskuihin riittävällä nopeudella. JJK:n täytyy olla pallollisena kärsivällinen, jolloin MIFK toisella jaksolla väsyy. Tällöin van Gelderenin hyville avauksille löytyy vastustajan puolustuksesta yhä enemmän tilaa.

 

JJK on MIFK:ä laadukkaampi joukkue ja ottelun selvähkö suosikki. Vastustajan pelitapa ja vahvuudet ovat hyvin kaikkien tiedossa. MIFK:ä vastaan pelaaminen vaatii huolellisuutta ja nopeaa reagointia alaspäin pallonmenetysten jälkeen. Joukkueena MIFK ei yksipuolisuudestaan johtuen ole aivan niin hyvä kuin mihin sen materiaali edellyttäisi. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 50%, tasapeli 26% ja MIFK 24%.

 

 

Waari1