Waari: Kettupaidat selkeä suosikki koululaisten silmien alla

26.10.2011

JJK:lla on erinomaiset mahdollisuudet kolmeen pisteeseen Harjun iltapäivässä keskiviikkona. Vierailija MIFK on pelannut kelvollisesti kotonaan, mutta vieraspeleissä joukkueen esitykset ovat olleet haluttomia.

 

MIFK hyötyy normaalia pienemmästä kotikentästään sillä joukkue pelaa pitkiin palloihin ja nopeisiin suunnanmuutoksiin perustuvaa jalkapalloa. Kotonaan fyysisesti vahva MIFK saa taisteltua pitkien avausten jälkeen erikoistilanteita melko läheltä vastustajan maalia. Suurin osa MIFK:n maalitilanteista syntyy kulma- ja vapaapotkuista. Kotikentällään joukkue ei myöskään kärsi niin paljon puolustajien ja hyökkääjien välisistä pitkistä etäisyyksistä. Suuremmilla kentillä vastustaja pääsee helpommin hallitsemaan palloa ja rakentamaan maalitilanteita keskialueen tyhjässä tilassa. Keskiviikon ottelusta MIFK:ltä puuttuvat normaalisti erikoistilanteet antavat Petteri Forsell ja Sebastian Strandvall.

 

JJK paransi selkeästi Jaro-otteluun ja otti ansaitun voiton. Tamás Gruborovicsin ja Jani Virtasen paluut kokoonpanoon toivat odotetun lisän joukkueen pallolliseen pelaamiseen. Samaiset taituriketut ovat jälleen keskiviikkona joukkueen avainpelaajat. MIFK pelaa käytännössä kuudella puolustavalla ja neljällä hyökkäävällä pelaajalla. Toppareiden edessä keskialueen pohjalla pelaavat Henrik Helmke ja Luca Bellisomo ovat tärkeässä puolustavassa roolissa. Helmke ja Bellisomo todennäköisesti seuraavat keskiviikkona erityisen tarkasti Jani Virtasen liikkeitä. JJK pystyy Virtasen ja Mikko Mannisen yhteistyöllä houkuttelemaan keskustan pelaajat hiukan liian oikealle, jolloin toppareiden eteen avautuu suuri tyhjä tila Gruborovicsin vaarallisille taustanousuille.

 

Ottelun aikainen ajankohta sopii hyvin JJK:lle. Joukkue on syksyllä harjoittelut iltapäivisin, joten pelaajilla ei ole vaikeuksia sopeutua erikoiseen pelirytmiin. Ottelusta nauttimaan saapuvat tuhannet koululaiset puolestaan lisäävät JJK:n jo ennestään merkittävää kotietua. Pelaamalla omaa peliään JJK on keskiviikkona erittäin lähellä voittoa. MIFK pelaa sarjan kuudennesta sijasta, mutta joukkueella on ollut vaikeuksia syttyä kuluttavissa matkapeleissä. Kaksinkamppailuihin pelitapansa perustava joukkue on suurissa vaikeuksissa jos pelaajiston taistelutahto ei ole sataprosenttista. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 65%, tasapeli 22% ja MIFK 13%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.