Waari: Kettunutusta löydyttävä iso paha susi

15.08.2011

JJK:n voitoton putki on venynyt jo neljän ottelun mittaiseksi. Maanantai-illan kohtaamisessa Jaroa vastaan taktiset nyanssit ovat sivuseikkoja. Kettulauman on esiinnyttävä selvästi aggressiivisemmin, terävämmin, työteliäämmin ja voitonnälkäisemmin kuin edellisissä otteluissa.

Jaro voitti perjantaina MIFK:n selkein 4-0 lukemin. Joukkue yllätti vastustajansa pelaamalla kolmen miehen alakerralla 3-5-2 taktiikalla, jossa Jussi Aalto oli alempana hyökkääjänä vapaassa roolissa. JJK:ta vastaan Jaro luultavasti palaa neljän miehen alakertaan sillä keskikentän pallollinen moottori Dickson Agyeman on sivussa pelikiellon takia. Ageyman normaalisti tukee vahvasti toppareita. Agyemanin lisäksi MIFK:ta vastaan loukkaantunut laitapuolustaja Tillman Grove on luultavasti ulkona kokoonpanosta. Pahoista poissaoloista huolimatta Jaro ei muuta pelitapaansa vaan pelaa valmentaja Aleksei Jeremenkon suosimaa koko kentän leveyttä hyödyntävää pallollista peliä. Jaron peliin uuden elementin on tuonut selkeässä keskushyökkääjän roolissa pelaava Irakli Sirbiladze. Sirbiladze on pelaamissaan otteluissa dominoinut ilmatilaa, mutta maanantaina iso sentteri kohtaa liigan kovimman pääpelihaasteen Mikk Reintamin muodossa.

JJK menetti voiton VPS:ä vastaan huolimattomalla omalla maalilla, mutta joukkueen esitys oli kokonaisuutena hengetön. Kettupaitojen puolustuslinja valui liian alas ja VPS pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä laitojen kautta. Tasapeli oli ottelutapahtumiin nähden oikeutettu tulos. Maanantaina JJK:lle tärkein asia on saada kentälle tunnetta, taistelua ja energistä kaksinkamppailupelaamista. JJK on esiintynyt edellisissä otteluissa rutiininomaisen kliinisesti ja antanut vastustajan määrätä pelin tempoa. Keskikentän keskustassa JJK on hävinnyt liikaa kaksinkamppailuja ja menettänyt palloja. Keskikentän täytyy toimittaa vielä enemmän palloa hyvin vapaaksi hakeutuvalle Jani Virtaselle, jonka kautta suurin osa JJK:n vaarallisista hyökkäystilanteista rakentuu. Ageymanin poissaolon myötä Jaron keskikentän keskusta on normaalia alttiimpi riistoille, joten JJK:n täytyy iskeä terävästi kiinni pallollisiin pelaajiin. Jaro pyrkii avaamaan peliä nopeasti keskustan kautta laitaan erityisesti Venance Zezelle. JJK:n täytyy estää syötöt keskustaan, jolloin Jaro joutuu turvautumaan selkeästi hitaampiin pitkiin avauksiin.

Syttynyt JJK lähtee maanantain otteluun kotoisella Harjulla suosikkina. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 51%, tasapeli 25% ja Jaro 24%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.