Waari: keskikaista haltuun ja lisää laukauksia niin johan horjuu Honkakin

23.06.2011

Virtasen kudit viuhuivat jo kauden ensimmäisessä Honka-kamppailussa

Virtasen kudit viuhuivat jo kauden ensimmäisessä Honka-kamppailussa ja peli oli erittäin viihdyttävää 0-0 lukemista huolimatta.

Liigan toinen kolmannes pyörähtää JJK:n osalta käyntiin torstaina. Kettupaitojen juhannusjuhlien kunniavieraaksi saapuu Mika Lehkosuon luotsaama FC Honka, jonka pistesaalis alkukauden otteluista on odotettua pienempi.

JJK hävisi maanantaina FC Interille lukemin 2-0. Kotijoukkue oli ottelussa parempi, mutta JJK puolusti hermostuneen alun jälkeen hyvin eikä Inter juuri päässyt pelitilanteissa tekopaikoille. Maalit Inter teki rangaistuspotkuista, jotka aiheutuivat JJK:n pelaajien huolimattomista rikkeistä melko vaarattomissa tilanteissa rangaistusalueen rajoilla. JJK pystyi hyvin puolustamaan kentän laitoja ja Interin pelätyt keskitykset jäivät harvalukuisiksi. Toisen jakson alussa JJK:lla oli hyvä jakso ja pelin tasoittuminen näytti todennäköiseltä. Kettunuttujen hyökkäyspelaaminen oli edelleen liian toiselle puolelle painottunutta sillä keskimäärin kolme neljästä hyökkäyksestä pelattiin kentän oikean laidan kautta.

FC Honka on vaisun alkukauden jälkeen parantanut pelillisesti, mutta joukkue ei ole silti saanut realisoitua pelinhallintaa pisteiksi. Honka on hiukan muuttanut pelaamistaan kauden avausottelusta. Joukkue on nostanut keskikentälleen taitavan Rasmus Schullerin viereen kovaa pelaavan Duarte Tammilehdon ja vedettynä hyökkääjä kauden aloittanut Demba Savage on palannut omimmalle paikalleen laitalinkiksi. Kauden avausottelussa Hongan pelastanut maalivahti Toni Maanoja on ollut loukkaantumisen takia sivussa. Varamaalivahti Tuomas Peltonen on suoriutunut kelvollisesti, mutta ulottuva Maanoja hallitsee rangaistusaluetta paremmin. Hongan suurin ongelma-alue on keskuspuolustus, jonne Lehkosuolla on ollut vaikeuksia löytää hyvin keskenään yhteen pelaava pari. Kärkipelaaja Dudu ei ole tehnyt odotetulla tahdilla maaleja, mutta vaarallinen hyökkääjä pääsee joka ottelussa hyviin maalipaikkoihin ja tulee jatkossa tekemään osumia alkukautta tiheämmällä tahdilla.

JJK:n pelillinen resepti Honka-otteluun on identtinen maanantain Inter-kamppailun kanssa. Honka avaa peliä keskikentän keskustaan ja pelaa pallon nopeasti laitojen kautta maalille. JJK:n täytyy pystyä estämään keskikaistan avaavat syötöt ja pyrkiä voimakkaasti riistoihin. Ylhäällä tapahtuvien riistojen jälkeen JJK pääsee haastamaan Hongan horjuvan keskuspuolustuksen. Todennäköisesti Hongan maalilla jatkavaa Peltosta kannattaa myös testata mahdollisimman usein laukauksilla. JJK:lla on edellisen ottelun jälkeen yksi palautumispäivä vähemmän kuin Hongalla, mutta keskiviikon harjoitusten energinen meininki lupaa hyvää torstain otteluun alkuun.

JJK on kotikentällään ottelun suosikki. Todennäköisyysarvio JJK 39%, tasapeli 28% ja FC Honka 33%.

 

Waari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja paatumaton pelitaktiikoiden prosenttilaskija. Lisää Waaria tarjolla Twitterissä – kaikki Harjulle tänään ja hyvää Juhannusta!