Waari: Aika pestä kasvot

22.04.2012

FC Honka ja JJK ovat molemmat selvästi alisuorittaneet pelillisesti kauden kahdella ensimmäisellä kierroksella. Sunnuntaina joukkueilla on mahdollisuus kasvojen pesuun ennen viikon pelitaukoa. Viime kaudella Hongan ja JJK:n väliset ottelut olivat poikkeuksetta mainiota jalkapalloviihdettä.

 

Honka on hiukan suoraviivaistanut hyökkäyspelaamistaan, mutta käytännössä joukkue jatkaa viime kausilta tutulla pallonhallintaan nojaavalla pelitavalla. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa ollut hyvin hidasta. Hongalta puuttuu tällä hetkellä pallollinen moottori, joka rytmittäisi keskikentällä joukkueen peliä. Juuso Simpanen pelaa palloa paineen alla liikaa alaspäin ja Duarte Tammilehto on nopeasta kehityksestään huolimatta vielä enemmän vastustajan peliä rikkova kuin omaa rakentava pelaaja. Vasemmalla laidalla Tomi Petrescu ei ole pystynyt paikkaamaan Demba Savagen jättämää suurta aukkoa. Hongan keskuspuolustus on hyvin nuori ja loukkaantunutta Lum Rexhepiä paikkaava Dani Hatakka on suuren paineen alla. Hatakka on selvinnyt tähän mennessä hyvin vaikka nuoren pelaajan otteissa on ajoittaista epävarmuutta.

 

JJK:n kotiavaus Hakaa vastaan päättyi katastrofaaliseen 1-4 tappioon. Joukkue ei päässyt koko ottelun aikana sinuiksi luonnonnurmen kanssa ja terävämpi Haka vei kaikki järjestään kaikki kaksinkamppailut ja kakkospallot. JJK:n ongelmat alkoivat keskikentältä, joka oli viisaasti pelanneen Hakan hallussa koko ottelun. Haka fyysisestä pelitavasta huolimatta ottelussa ei jaettu yhtään varoitusta. Tämä kertoo siitä, ettei JJK todella edes ehtinyt mukaan kaksinkamppailuihin vaan Haka korjasi säännöllisesti pelivälineen itselleen. JJK pelistä puuttui toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta täysin rytmi ja Haka pääsi iskemään maaleja valitettavan helpoista virheistä. Haka-ottelussa meni JJK:n puolelta kaikki mahdollinen väärin, mutta yksittäisen ottelun perusteella ei kannata vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

 

Sunnuntain ottelu on JJK:lle suuri asennetesti. Joukkueen pitää pystyä unohtamaan torstain ottelu ja lähteä otteluun tiiviin puolustuspelin ja selvästi fyysisemmän lähestymistavan kautta. Honka sopii JJK:lle vastustajana hyvin sillä Honka tulee todennäköisesti hallitsemaan palloa melko hitaalla pelinopeudella. Hongalla on kuitenkin pallonmenetyksille alttiita pelaajia, joten riistojen jälkeen JJK pääsee iskemään nopeasti vastaan. Hongan nuori joukkue ei pysty horjuttamaan JJK:ta fyysisellä voimalla, kuten muutamat edelliset vastustajat ovat pyrkineet tekemään.

 

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä haavoittuvia, mutta Honka nousee ottelun selvähköksi suosikiksi kotikenttäedun ja paremman kokoonpanotilanteen myötä. Todennäköisyysarvio FC Honka 52%, tasapeli 27% ja JJK 21%.

 

Waari1

 

Waari