Waari: JJK vs. Dickson tänään Harjulla klo 18:30

23.05.2011

JJK 2011

Nämä miehet painivat tänään KuPSin kumoon – Waarin mukaan vähintään 45 prosentin todennäköisyydellä.

Perjantain riemukkaan TPS-voiton jälkeen Kettupaidat ovat alle kolmen vuorokauden palautumisen jälkeen valmiit kohtaamaan ”paikallisvastustaja” KuPS:n. KuPS paransi edellisessä ottelussa asemiaan sarjataulukossa 2-1 kotivoitolla MIFK:sta. KuPS oli ensimmäisellä jaksolla suurissa vaikeuksissa ja MIFK olisi voinut johtaa ottelua selkeästi. Toisella jaksolla MIFK ei jaksanut enää pitää yllä kovaa tempoa, joten KuPS pääsi paremmin peliin mukaan ja lopulta jopa voitti ottelun onnekkaalla maalilla.

Maanantaina KuPS on varmasti paremmin hereillä heti ottelun alussa. Joukkueen pelitapa on jo viime kaudelta tuttu ja yksinkertaisuudessaan joukkueen materiaalille sopiva. KuPS puolustaa tiivisti ja pyrkii toimittamaan palloa nopeasti ylös kohti hyökkääjiä. Isokokoiset kärkipelaajat suojaavat palloa niin kauan, että muu joukkue ja erityisesti suoraviivaiset laitapelaajat ehtivät hyökkäyksiin mukaan. Keltapaitojen ehdoton avainpelaaja on härkämäinen hyökkääjä Dickson, joka on pallollisena äärimmäisenä vaarallinen. JJK:n täytyy pitää Dickson irti pallosta ja puolustaa tiukasti aivan lähituntumassa. Liian kauaksi sijoittuneen puolustajan loistavasti palloa suojaava Dickson ohittaa helposti. Pallottomana Dickson kuitenkin turhautuu helposti ja menettää kipinän pelaamiseen.

KuPS:lla on ollut ongelmia laitapuolustajien puolustuspelaamisessa. Markus Joenmäki on kahdessa edellisessä ottelussa otettu vaihtoon jo ensimmäisellä jaksolla. Viimeksi vaihdosta peliin tullut Joni Nissinen onnistui erityisesti hyökkäyssuuntaan hyvin, mutta JJK:n taitavia laitureita vastaan nuori pelaaja on kovemman haasteen edessä. Todennäköisesti KuPS sijoittaa maanantaina kokeneen Pietari Holopaisen heti avauksessa kentän vasemmalle laidalle Mikko Mannista vastaan.

JJK nousi perjantaina upeasti lisäajalla maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Kettupaidat olivat ottelussa pelaavampi joukkue ja toisella jaksolla JJK sai pelitapahtumista selkeän otteen. Perjantain makea voitto hankalalta vieraskentältä helpottaa fyysisesti ja psyykkisesti raskaan otteluohjelman läpiviemistä ja antaa Kettupaidoille lisää energiaa maanantain otteluun. Ensimmäisellä jaksolla JJK:n puolustuslinja tiputti purkupalloissa liian nopeasti alas ja TPS:n Mika Ääritalo pääsi iskemään vastahyökkäyksistä kaksi maalia. Toisella jaksolla JJK:n keskikenttä voitti suurimman osan irtopalloista ja paine siirtyi vääjäämättä TPS:n päähän. Maanantaina JJK suurimmat haasteet ovat Dicksonin pitäminen poissa pallosta ja KuPS:n erikoistilanteiden välttäminen. Isokokoinen KuPS on kulma- ja vapaapotkuissa vaarallinen. Ehdottoman tärkeää on myös aktiivinen palloton liikkuminen ja prässipelaaminen. MIFK onnistui rohkealla prässillä riistämään avaustilanteissa palloja KuPS:n puolustajilta ja luomaan riistoista vaarallisia maalintekotilanteita.

JJK on kotiedun, paremman materiaalin ja modernimman pelitapansa turvin ottelun suosikki. Harjun runsaslukuinen yleisö pääsee todistamaan Kettupaitojen kotivoittoa 45%:n todennäköisyydellä. Tasapelin todennäköisyys on 28% ja KuPS:n voitto toteutuu 27%:n todennäköisyydellä.

Waari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen. Lisää Waarin luotauksia JJK:sta ja urheilusta yleensä Twitterissä.