Waari: JJK-TPS tänään Harjulla klo 18:30, herkullinen jalkapalloilta luvassa!

24.07.2011

Wusutunde Baba

Tunde on pelannut tällä kaudella 69 minuuttia ja tehnyt kaksi maalia. Montako minuuttia ja montako maalia lisää paukahtaa tänään?

JJK ja TPS pelaavat sunnuntaina Veikkausliigan mitalitaiston kannalta äärimmäisen tärkeän ottelun. Kettupaidat vahvistivat asemiaan sarjan kärkipäässä viime viikon kahdella täydellä pistepotilla. TPS on euro-pelien myötä kovassa otteluruuhkassa, mutta joukkue on kahdessa edellisessä ottelussaan esittänyt kauden tähän mennessä parasta pallollista peliään.

Riemukkaan RoPS-voiton jälkeen JJK haki Valkeakoskelta täydet pisteet lukemin 0-2. Ensimmäisellä jaksolla JJK:n keskikenttä ja puolustuslinja valuivat liian alas ja Haka pääsi hallitsemaan peliä. Haka sai lukuisia erikoistilanteita, jotka JJK:n puolustus Mikk Reintamin johdolla selvitti tyylikkäästi. Toiselle jaksolle JJK muutti keskikentän muodostelmansa enemmän ns. timantiksi, jolloin Patrick Poutiainen pääsi paremmin kiinni Hakan peliä pyörittäneeseen Shane Robinsoniin. JJK sai tätä kautta pallonhallinnan itselleen ja joukkueen kärkipelaajat iskivät voittoon tarvittavat maalit.

TPS pelasi vielä myöhään torstai-iltana Belgiassa Westerlon vieraana. Joukkue lähti otteluun aktiivisesti ja pystyi paikoin rohkeasti haastamaan pelaajistoltaan selvästi laadukkaamman kotijoukkueen. Otteluruuhka ja matkustaminen luultavasti näkyvät TPS:n fyysisessä suorituskyvyssä sunnuntain ottelun toisella jaksolla. Tätä kautta voi luonnollisesti ajatella, että rajallisilla voimavaroilla operoivan TPS:n taktiikka perustuu tiiviiseen puolustuspeliin ja nopeisiin vastaiskuihin. On kuitenkin torstain ottelun perusteella hyvin mahdollista, että TPS pyrkii yllättämään JJK:n ja joukkue hakee ottelun alussa aktiivisella prässipelillä nopeaa avausmaalia. JJK:n tärkein teema on jälleen pallollinen kärsivällisyys. Pallonhallinnan kautta JJK pystyy väsyttämään TPS:n ja iskemään toisella jaksolla vastustajan liikkeen hidastumisen myötä avautuviin tyhjiin tiloihin.

Sunnuntaina helteisellä Harjulla pelataan tärkeistä pisteistä. Kettunuttujen avauskokoonpanossa nähdään kotiyleisön iloksi, ja TPS:n kauhuksi, muutamia viime kaudella mustavalkoisessa paidassa maaliverkkoja venyttäneitä Kettusankareita. JJK on kotiedun ja paremman materiaalin turvin ottelun selkeähkö suosikki. Todennäköisyysarvio JJK 48%, tasapeli 26% ja TPS 26%.

Waari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja Omar-karamellien voimalla voittoisia vetoja viiltävä viiksiniekka. Lisää waareiluja Twitterissä.