Waari: JJK lähtee selkeänä ennakkosuosikkina illan RoPS-peliin

18.09.2011

JJK matkusti lauantaina Keminmaan tekonurmen kautta Rovaniemelle. Sunnuntaina joukkue joutuu lyömään lyötyä sillä Kettujengi on suuri ennakkosuosikki toivottomaan voitottomien ottelujen putkeen ajautunutta RoPS:a vastaan.

RoPS avasi kautensa pirteästi ja vastaiskuihin tukeutuva taktiikka toi joukkueelle odotettua enemmän pisteitä. Kauden edetessä RoPS on ajautunut vaikeuksiin sillä pelaajat eivät otteluruuhkassa jaksa taistella täyttä peliaikaa vastaanottavana osapuolena ilman omaa pallonhallintaa. Tappioputken myötä joukkue on muuttunut liian varovaiseksi ja RoPS ei pahojen pallonmenetysten pelossa uskalla rakentaa omaa peliään. Ainoastaan Henrik Ojamaa on pystynyt pitämään palloa ja haastamaan vastustajia ahtaissakin väleissä. RoPS:n henkinen selkäranka katkeaa tällä hetkellä liian helposti ensimmäisen takaiskun jälkeen. Kapealla ja epätasapainoisella materiaalilla operoiva joukkue joutuu otteluista toiseen kierrättämään pelaajia pelipaikalta toiselle, jolloin pelisuunnitelmassa pysyminen on vaikeaa. Maalivahtien epävarmat otteet ovat olleet viimeinen pisara RoPS:n syöksykierteessä.

JJK jyräsi viikko sitten MyPan kliinisen tyylikkäästi. Kettupaidat iskivät vastustajan puolustuksen heikkouksiin ja loivat odotettuja reittejä pitkin laadukkaita maalipaikkoja. Toisella jaksolla JJK pelasi leikittelevän helposti pitkiä hyökkäyksiä, jotka uuvuttivat MyPan henkisesti ja fyysisesti. Sunnuntaina JJK:n suurin haaste on henkisellä puolella. Joukkueen täytyy pystyä pitämään sama ammattimainen pelillinen ilme kuin MyPa-ottelussa vaikka vastustaja on oleellisesti heikompi. JJK:n kannattaa lähestyä RoPS-ottelua puolustuksen kautta. Joukkueen hyökkäyskalusto Jani Virtasen johdolla luo varmasti riittävän määrän maalipaikkoja, joten huolellinen puolustaminen ja tiivis peliryhmitys tuovat erittäin todennäköisesti täyden pistepotin. JJK voi pelata maltillisesti maalittomassa tasatilanteessa sillä RoPS on säännöllisesti väsynyt hiukan ennen toisen puoliajan puoliväliä.

RoPS:n tärkein pelaaja Etchu Tabe on todennäköisesti sunnuntaina sivussa, joten JJK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Ottelun todennäköisyysarvio RoPS 14%, tasapeli 20% ja JJK 66%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.