Waari: JJK jälleen ryöstöretkelle Aurajoen maisemiin

20.06.2011

WaariJJK:n Kettupaidoilla on maanantaina edessä toiseksi kovin mahdollinen haaste: vierasottelu FC Interiä vastaan. Torstaina JJK näytti väsyneeltä, mutta onnistui silti voittamaan MIFK:n lukemin 2-1. Inter puolestaan hävisi paikallispelin TPS:lle lukemin 2-1, joten maanantain kotijoukkue tulee heti ottelun alusta kovalla sykkeellä JJK:n kimppuun.

Interin vahvuus on laitojen kautta kulkeva hyökkäyspeli. Laitalinkit Henri Lehtonen ja Mika Ojala ovat erittäin taitavia ja pallollisena vaarallisia. Tyypillisesti Inter hyökkää melko suoraviivaisesti. Joukkue pyrkii pelaamaan pallon keskusta kautta laitoihin, josta Ojala ja Lehtonen hakevat laadukkailla keskityksillä vahvaa kautta pelaavaa hyökkääjä Timo Furuholmia. JJK:n täytyy estää Interin toppareiden avaukset kentän keskustaan, jolloin Inter joutuu heittämään laitureilleen pidempiä palloja. Tätä kautta Interin hyökkäyspeli hidastuu ratkaisevasti. JJK:n laitapuolustajat joutuvat joka tapauksessa kovan haasteen eteen, sillä edellä mainitut Ojala ja Lehtonen täytyy pystyä pitämään irti pallosta. Puolustamisen pitää kuitenkin tapahtua sääntöjen puitteissa. Erityisesti Ojalan oikea jalka on erikoistilanteissa vaarallinen ase. Niko Markkulan paluu avaukseen tuo JJK:n vasemmalle laidalle tarvittavaa nopeutta ja juoksuvoimaa.

Interin heikoin osa-alue on tällä hetkellä keskuspuolustus. Talven päähankinta Kalle Parviainen on vaikean loukkaantumisen takia sivussa ja lupaavasti esiintynyt Tero Mäntylä kärsii reisivammasta. Kesken kauden hankittu Toni Kallio ei viimeksi vakuuttanut ja toppariparilla Kallio-Ari Nyman on vähän kokemusta yhdessä pelaamisesta. Kallio ja Nyman eivät ole jalalla erityisen nopeita, joten JJK:n täytyy pyrkiä houkuttelemaan topparit irti puolustuslinjasta ja iskeä sen jälkeen nopeasti vapautuneeseen tilaan. Mahdollisesti Interin toisena keskuspuolustajana kuitenkin pelaa nopea Sami Sanevuori, jolle topparin tontilla tulee usein virheitä pelitilanteiden ennakoinnissa.

TPS-ottelun tappion sytyttämä Inter on maanantaina kotikentällään vaikea vastus ja ottelun selkeä suosikki. Tasapelipistekin olisi JJK:lle sarjatilanteen kannalta hyvä tulos. Ottelun todennäköisyysarvio FC Inter 52%, tasapeli 27% ja JJK 21%.

 

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja viekkaan vedonlyöntiviisauden vanha vaalija. Lue lisää Waarin ajatuksia Twitterissä.