Waari: HJK suosikki, mutta Kettupaidat ei antaudu taistelutta

13.10.2011

Veikkausliigaa on jäljellä enää viisi kierrosta. JJK:n vastustajaksi maaottelutauon jälkeen asettuu kotonaan kaikki ottelunsa voittanut ja jo mestaruuden varmistanut HJK. Pistekin olisi Kettupaidoille hyvä saalis vaikeasta vieraspelistä.

HJK oli vuoden 2011 Veikkausliigassa täysin ylivoimainen ja joukkue varmisti mestaruutensa hyvissä ajoin. Joukkue ei ole enää yhtä vahva kuin elokuussa sillä Rafinhan, Dawda Bahn ja Teemu Pukin siirrot ovat näkyneet HJK:n peliesityksissä. Rafinha oli omalla paikallaan oikeana puolustaja ylivoimaisesti sarjan paras. Pukki ja Bah puolestaan pystyivät murtautumaan keskustan kautta vastustajista ohi, jolloin HJK:n hyökkäyspeli oli monipuolista. Siirtojen jälkeen HJK:n hyökkäyspelaaminen on muuttunut paljon mielikuvituksettomammaksi ja pääsääntöisesti joukkue hakee keskityksillä Berat Sadikin päätä. Kaksi täyttä maaottelua juuri pelannut Alexander Ring on JJK:ta vastaan luultavasti lepovuorossa, joten HJK:n kokoonpanosta puuttuu paljon nopeutta, dynaamisuutta ja ratkaisuvoimaa verraten Kettupaitojen edelliseen surullisen kuuluisaan vierailuun Sonera Stadionilla. HJK:n keskikentälle hankittu Joel Perovuo on laadukas ja taitava pelaaja, mutta tottuminen joukkueen pelitapaan ja kotistadionin erikoiseen tekonurmeen ottaa aikansa.

JJK jäi tauolle apeissa merkeissä. Joukkue hävisi vaisun esityksen jälkeen KuPS:lle ja Jani Virtanen loukkasi ottelunsa nilkkansa vakavan näköisesti. Virtasen nilkasta ei Kettuleirin onneksi ole löytynyt mitään rakenteellista vauriota. KuPS-ottelussa JJK:n pohkeissa painoi raskaalla kentällä pelattu TPS-ottelu ja kokoonpanoon enemmän kierrättämään pystynyt KuPS voitti järjestään kaksinkamppailut keskialueella. Maaottelutauolla JJK on ladannut akut täyteen ja pelikiellosta vapautuva Babatunde Wusu tuo ratkaisuvoimaa maalintekotilanteisiin.

HJK:ta vastaan JJK:n täytyy lähteä totutusti pelaamaan tiiviisti ja huolellisesti, mutta annos tervettä rämäpäisyyttä on myös paikallaan. Mestaruuden varmistanut ja ensi kauden joukkueensa jo käytännössä kasannut kotijoukkue ei välttämättä jaksa aivan täysillä syttyä loppukauden peleihin. JJK:n parhaat maalintekotilanteet syntynevät riistojen jälkeen. Parin viikon takaisessa sarjapelissä KuPS:a vastaan HJK ei innostunut pelaamaan ja joukkueen puolustusmuodostelma riistojen jälkeen oli organisoimaton. Torstaina JJK:n joutuu väistämättä paljon puolustuskannalle, joten joukkueen on tärkeää tunnistaa tilanteet, joissa iskeä nopeasti syvälle HJK:n puolustusalueelle ja toisaalta myös sopivat hetket pitää rauhassa palloa ja antaa omalle puolustuslinjalle aikaa palautua. Päästä päähän vauhdilla virtaava hallitsematon pelinkuva ei ole tällä kaudella sopinut JJK:lle sillä monipuolisesti ja vaihtelevasti rytmittyvät hyökkäykset ovat joukkueen suurin vahvuus.

HJK on torstaina ottelun selvä suosikki, mutta JJK ei antaudu taistelutta. Ottelun todennäköisyysarvio HJK 67%, tasapeli 20% ja JJK 13%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.