Vuoden tulokas Vielma virtaa täynnä

04.12.2013

jjk-fclahti_seve_250813

JJK:n edustusjoukkue palasi maanantaina joukkueharjoituksiin ja aloitti yhteisen valmistautumisensa tulevaan kauteen. Yksi JJK:n monista nuorista lupauksista on vuonna 1995 syntynyt toppari Severi Vielma, joka teki viime kauden lopulla vahvan vaikutuksen kypsillä otteillaan Veikkausliigassa.

JJK kiinnitti jo kauden aikana lahjakkuutensa vuoteen 2015 ulottuvalla  sopimuksella ja nyt Vielmalla onkin aluillaan ensimmäinen talvikausi edustusjoukkueen pelaajana.

– Itse asiassa aiemmin olin tähdännyt siihen, että tämän talven aikana saisin sopimuksen edustusjoukkueeseen – mutta eipä tuo haittaa, että talvikaudelle saakin lähteä jo sopimuspelaajana, Vielma naurahtaa.

– Töitähän on tietenkin edelleen tehtävä ja paljon, mutta se ei ole mikään ongelma – virtaa ja motivaatiota riittää!

Harjoittelu maistuukin nuorukaiselle hyvin ja myös marraskuu kului ahkeran omatoimisen treenaamisen merkeissä.

– Varsinaista lomaa ei hetkeen ole oikeastaan tullut vietettyä – mutta eipä sitä ole kaivannutkaan. Treenattua sitä tulee joka tapauksessa, oli lomalla tai ei!

JJK:n harjoitusrinki on talven aikana kauttaaltaan varsin nuorekas – sopimuspelaajien lisäksi mukana on useita JJK:n nykyisiä junioreja ja lupaavia nuoria pelaajia.

– Paljonhan tuo porukka on muuttunut viime kaudesta, nyt lähdetään nuorella ja nälkäisellä porukalla. Talven mittaan jokaisella on mahdollisuus näyttää, että ansaitsee paikkansa tässä joukkueessa.

Vielma aloitti kauden 2013 A-nuorten ja Villikettujen luottotopparina, mutta lunasti lopulta paikkansa myös edustusjoukkueessa. Vaikka loppukauden liigapelit sujuivat mollivoittoisesti, nuorille pelaajille ne toivat tärkeää pelikokemusta.

– Todella arvokasta kokemusta niistä peleistä sai. Nyt tuntuu paremmalta lähteä kohti Ykkösen kautta, kun on alla jo pelejä Veikkausliigassa – eikä vain nuorten sarjapelejä ja Kolmosta.

Hyvät otteet poikivat Vielmalle yleisöäänestyksessä myös Vuoden tulokkaan palkinnon, jonka nuorimies pokkasi reilu viikko sitten pidetyssä JJK-gaalassa.

– Valinta kieltämättä vähän yllätti – mutta tuntuuhan tuollainen arvostus tietenkin hyvältä!