Vuoden ottelut käyntiin tasapelillä liigamestarin kanssa

23.01.2016

sjk-jjk-wallsport-treenipeli-23012016

Kettupaitojen vuoden ensimmäisen maalin viimeisteli kippari Tommi Kari, SJK:n tasoituksen taas Youness Rahimi.

Maaleja saatiin odotella viimeiselle vartille asti. Kari vei ensin JJK:n johtoon komean kuvion päätteeksi, mutta Rahimi tasoitti vielä muutama minuutti ennen loppua lukemiksi 1-1.

SJK aloitti ottelun todella väkevästi, mutta JJK kesti isäntiensä rynnistyksen ja alun vajaan vartin jälkeen peli tasoittui. Molemmat saivat puoli Reilun puolen tunnin kohdalla Kettupaidat ehtivät riemuita hetken, kun Antto Tapaninen taiteili pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta – lippu oli kuitenkin pystyssä paitsion merkiksi.

Paitsiomaalin lisäksi varsinaisia vaaranpaikkoja ei nähty – vain joitain erikoistilanteita ja puolittaisia maalipaikkoja. Tauolle mentiinkin kuvaavassa 0-0-tilanteessa.

sjk-jjk-treenipeli-wallsport-2-20160123Tauolla SJK vaihtoi maalivahtia lukuunottamatta koko kentällisen ja marssitti kentälle avausjaksoa huomattavasti nuorekkaamman joukkueen. Toisella puolikkaalla tilanteita nähtiin ensimmäistä enemmän ja ensimmäinen niistä SJK:n päässä. Viitisen minuuttia oli pelattu, kun Benno Hanslian nousi vasenta laitaa ja laukoi napakasti. SJK-vahti Jere Koponen torjui pallon eteensä, mutta kukaan Kettupaidoista ei ehtinyt niittaamaan irtopalloa maaliin.

Heti perään tapahtui toisessa päässä, kun SJK sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asettui rikottuna ollut Johannes Laaksonen, joka veti muurin alta – hyvän ottelun pelannut Teppo Marttinen ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja kettuvahti torjui varmasti.

Tunnin kohdalla JJK loi painetta SJK:n päätyyn ja avausmaalikin oli lähellä. Kulmapotkun jäljiltä Joona Itkoselle aukeni avopaikka takatolpalla, mutta lähes maaliviivalta pallo päätyi kuitenkin vain yli maalin.

Vajaa vartti ennen loppua vierasjoukkue lopulta iski – ja komealla tavalla iskikin. Kettupaidat saivat keskialueella vapaapotkun, jonka Kari pelasi alaspäin Tapaniselle. Toppari laittoi nappikeskityksen rangaistusalueen rajalle Topi Järviselle, joka syötti boksin ulkopuolella vaanivalle Karille. Kapteeni tykitti tulisen laukauksen, joka ei jättänyt Koposelle mitään mahdollisuuksia ja pallo painui vastustamattomasti verkon perukoille.

SJK tasoitti kuitenkin vielä ennen loppuvihellystä, niinikään erikoistilanteesta: isännät saivat vapaapotkun pahasta paikasta ja Youness Rahimi upotti millintarkan kudin etuylänurkkaan. 1-1 jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Kettupaitojen seuraava peli on kotikentällä, kun viikon päästä lauantaina vieraaksi saapuu Kakkosessa pelaava FC Lahti Akatemia!

SJK - JJK 1-1 (0-0)

0-1 76' Tommi Kari

1-1' 87' Youness Rahimi

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Joona Itkonen, Severi Vielma (62' Kohonen), Antto Tapaninen (v), Honar Abdi; Saku Leppänen; Benno Hanslian (78' Ala-Porkkunen), Tommi Kari (c) (v), Iiro Järvinen, Samu Suoraniemi (62' Goljahanpoor); Jasin Abahassine (62' T.Järvinen).

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Matti Kohonen (62'), Topi Järvinen (62'), Arjan Goljahanpoor (62'), Mikko Ala-Porkkunen ('78).