Vuoden ensimmäisestä derbystä tuloksena maaliton tasapeli

26.02.2024

Kumpikaan ei saanut otettua erävoittoa derbyherruudesta, vaan lauantaina pelattu vuoden ensimmäinen paikallistaisto päättyi hieman sekavan pelin jälkeen sopuisiin kiikarilukemiin. Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja osumia maalipuihin nähtiin sitten senkin edestä.

Pelin alkuun vierasjoukkue FCV tuli aavistuksen terävämmällä jalalla, mutta jakson edetessä ote siirtyi ehkä hienoisesti Kettupaidoille ja toisella jaksolla taas vierasjoukkue painoi enemmän päälle. Peli aaltoili kuitenkin läpi molempien jaksojen, eikä kumpikaan saanut missään vaiheessa aikaiseksi pidempiä pallonhallintajaksoja.

Etenkin ensimmäisellä jaksolla nähtiin paljon harhasyöttöjä ja huonoja kosketuksia. Boksiin asti murtautuminen oli lähes mahdotonta molemmissa päissä ja vetopaikoille asti ei juurikaan päästy. Niin JJK-maalilla pelannut Aati Riihimäki kuin ensimmäisen jakson vieraiden maalia vartioinut Santtu Toivari olivatkin molemmat pääosan jaksosta työttöminä.

Pelin ensimmäinen huipputontti nähdään vartin pelin jälkeen, kun Rasmus Häkkinen on päästä yllättämään Riihimäen ja siirtämään pallon tyhjäksi jääneeseen maaliin. Häkkisen viimeistely jää kuitenkin vähän kevyeksi ja Alex Ciriaco ehtii siivoamaan pallon turvaan ennen kuin se ehtii ylittää maaliviivaa.

Lähes vastaavanlainen tilanne nähdään parin kymmenen minuutin päästä toisessa päässä, tällä kertaa karkumatkalla on Lauri Rutanen. Tälläkin kertaa yritys siivotaan turvaan maaliviivalta, tällä kertaa vierasjoukkueen puolustuksen toimesta.

Toisen jakson puolivälin paikkeilla alkaa sitten vihdoin tapahtua myös maaleilla. Ensin vasemmalta hyökkäykseen mukaan noussut Niilo Pirttinen keskittää maalille ja Riihimäki kauhoo pomppivan keskityksen turvaan. Pallo päätyy kuitenkin FCV:lle ja pusku jatkopalloon tipahtaa yläriman päälle ja siitä takaisin peliin.

Muutaman minuutin päästä tapahtuu toisessa päässä. Sherman Osso keskittää maalille, Eetu Venäläisen ohjaus vitosen viivan tuntumasta painuu aavistuksen yli maalin ja lippukin on pystyssä paitsion merkiksi.

Vajaan 80 minuutin kohdalla Shemmu on jälleen pahan teossa. Miehen lähettämä sivuvapari vasemmalta näyttää jo painuvan suoraan maaliin, mutta vieraiden maalinsuulla toisen jakson pelannut Vilho Tuokkola nyrkkeilee refleksinomaisesti pallon viime hetkellä yli maalin kulmaksi. Myös tilannetta seurannut kulma kiertää vaarallisen näköisesti maalille, mutta Tuokkola saa kättään väliin tälläkin kertaa.

Loppukymppi mennäänkin päästä päähän. Ensin Riihimäen jalkatorjunta estää Benjamin Simsekin laukausta painumasta maaliin ja hetkeä myöhemmin toisessa päässä puolestaan Tuokkola torjuu, kun Arjan Goljahanpoor pääsee puskemaan Jimi Saarikon keskitykseen vaaralliselta tontilta.

Aivan viimeisillä minuuteilla nähdään vielä pari huippupaikkaa: Genc Kovaqi laittaa vasurillaan JJK-maalin pystypuun helisemään ja perään Reetu Räsänen lähettää pitkällä pystypallolla puolestaan Osson läpijuoksuun ja huippu maalipaikkaan. Osson yritys napsahtaa aavistuksen tolpan väärälle puolelle sivuverkkoon ja näin ottelu päättyy maalittomaan tasuriin.

JJK:n avauskokoonpano:
#3 Berat Akdogan
#4 Otto Huttunen
#6 Alex Ciriaco
#7 Sherman Osso
#9 Arjan Goljahanpoor
#13 Lauri Rutanen
#16 Aatu Manninen
#20 Miika Mahlamäki
#22 Juho Luoma
#25 Seoyu Kim
#28 Aati Riihimäki (MV)

Vaihdosta:
#2 Jimi Saarikko
#12 Reetu Räsänen
#17 Eetu Venäläinen
#18 Lasse Laakso
#23 Elias Ettanen
#30 Jerry Kananen (MV)


Vaikka ottelussa ei pelillisiä hienouksia nähtykään, oli tunnelmassa kuitenkin aistittavissa jo sopivasti paikallisottelun kiihkeyttä. Derby kiinnostikin jyväskyläläistä futisväkeä, sillä ennakkoliput myytiin loppuun pelipäivän aamuna ja ovella jouduttiin myymään eioota jo hyvissä ajoin ennen pelin alkua. Seuraavan kerran joukkueet ottavat mittaa toisistaan kuukauden päästä, kun derbyä isännöi vuorostaan FCV.

JJK:n pelit jatkuvat vastavierailulla Lahden Reippaan luokse lauantaina 9.3. ja Vehkahalliin saadaan seuraavan kerran vieraita 16.3., kun kylään saapuu tulevan kauden vastustaja KuPS Akatemia.