VPS-JJK: Vaasaan voittoa hakemaan

02.07.2012

Veikkausliiga jatkuu JJK:n osalta jälleen maanantaina vieraspelillä Vaasan Palloseuraa vastaan. JJK suuntaa Vaasaan pisteen- ja voitonnälkäisenä – viimeisimmät pisteensä JJK on saalistanut 27.5. Anjalankoskelta ja nurmiremonttiin ottelun jälkeen menneeltä Saviniemen stadionilta, jolla Babatunde Wusun maali riitti voittoon MYPA:sta ja kuiva kausi onkin venynyt jo neljän ottelun mittaiseksi. Nyt kettuleirissä janotaankin täyttä pistepottia, joka vapauttaisi pelin.

 

Vaikka viimeisimpien otteluiden saldo onkin murheellinen, ei se kerro otteluiden kulusta koko totuutta. Kesäkuun alun KuPS- ja HJK- kotiottelut olivat pitkään varsin tasaisia, kunnes Kettupaitojen päät painuivat turhankin syvään takaiskujen myötä ja numerot lopulta äityivät rumiksi. Edellismaanantaina Valkeakoskella JJK:n peli kilpistyi Hakan ansiokkaaseen puolustusmuuriin kotijoukkueen rankaistessa jokaisesta JJK:n maalia kohti suuntautuneesta vedostaan ja viime torstaina Harjun ELY-stadionilla taas nähtiin JJK:n ja FC Hongan välillä hyvin tasaväkinen kamppailu, josta isännät eivät harmikseen saaneet taistelulleen palkkiota pisteiden muodossa, vaan tuloksena oli niukka 0-1-tappio.

 

Veikkausliiga on kaudella 2012 äärimmäisen tasainen – tällä hetkellä esimerkiksi suurin kahden peräkkäisen joukkueen välinen ero on kolmosen ja nelosen eli FC Interin ja MYPA:n väliset kolme pistettä. Tasaisessa sarjassa JJK on muutaman tappion myötä livennyt alempaan keskikastiin 17 pisteellään, kun päivän vastus VPS on neljä pistettä enemmän keränneenä ylemmässä keskikastissa.

 

JJK ja VPS kohtasivat aiemmin kuluvalla kaudella vappuaattona Harjulla. Vierasjoukkue VPS oli tuolloin 0-2-lukemin parempi jamaikalaismaalipyssy Steven Morrisseyn ja kapteeni Sebastian Strandvallin maaleilla. Morrissey on viime aikoina ollut suorastaan mykistävässä vireessä iskien viimeisissä kuudessa ottelussaan peräti seitsemän osumaa. Osumiensa myötä mies onkin noussut maalipörssin kärkeen yhdeksällä maalillaan jättäen kahdeksan maalia iskeneen Tamás Gruborovicsin kakkoseksi. JJK:n kannalta varsin harmillisesti Gruborovics on maanantaina pelikiellossa napattuaan Honkaa vastaan kauden neljännen korttinsa, joten maalipörssin kärkikaksikon kaksinkamppailua ei Hietalahden Stadionilla tulla näkemään. Pelikieltoa ja pitkäaikaistoipilaita lukuunottamatta JJK:n terveystilanne on kuitenkin hyvä.

 

Vaikka Olli Huttusen valmentama VPS on tiukka vastus, ei JJK:lla ole mitään syytä lähteä Vaasaan muutoin kuin voitto mielessään. Tulosten taakse katsottuna on etenkin kahdessa viime pelissä nähty lupauksia antavia otteita ja on vain ajan kysymys, milloin joukkueen kurssi kääntyy. Yksi onnistuminen todennäköisesti polkaisisi käyntiin positiivisen noidankehän, joka palauttaa Kettupaidat jälleen voitokkaalle tielle.