Villikettujen kausi käyntiin tänään Vehkalammella kello 16:30!

27.04.2013

JJK:n reservijoukkue Villiketut aloittaa omat Kolmosen sarjaottelunsa tänään lauantaina. Ketut pelaavat kotiottelunsa Vehkalammella ja Vaajakoskella – sarja-avauksessa Vehkalammella vieraaksi saapuu joensuulainen JoPS.

 

Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen pelataan 11 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Villikettujen lisäksi mukana ovat JoPS, SaPa, SiPS, SC Kuopio-Futis-98 ja SC Riverball Itä-Suomesta sekä BET, FC Blackbird, FC Vaajakoski, Huima ja JPS Keski-Suomesta. Voittaja nousee suoraan Kakkoseen ja Villikettujen tavoite onkin olla tuo nousijajoukkue.

 

– Kyllähän se on selkeä tavoite. Tarkoitus on, että Villiketut on jatkossa pelaajille JJK:ssa luonnollinen jatkumo silloin, kun junnuputki on käyty läpi ja Kakkosessa joukkueesta on paremmin hyötyä edustusjoukkueelle – ja toisaalta nykyisten Villikettujen runkomiesten taso riittää hyvin Kakkoseen, toteaa Villikettujen vastuuvalmentaja Juha Pasoja.

 

– Mutta kyllähän nousun eteen on töitä tehtävä.

 

Villikettujen runko muodostuu 1992-93 syntyneistä JJK:n A-nuorista yli-ikäisiksi kasvaneista pelaajista. Mukana ovat Juuso Haapasaari, Aleksi Kaakinen, Antti Kekkonen, Jarkko Kosunen, Santtu Laaksonen, Peetu Lintinen, Juuso Oikarinen ja Niklas Virtanen – loppuosa joukkueesta tulee JJK:n nykyisistä junioreista. Pasoja kiittelee pelaajiaan sitoutumisesta JJK:n riveihin.

 

– On hienoa, että jätkät ovat sitoutuneet omaan seuraansa – tässä tapauksessa nostamaan Villikettuja Kakkoseen. Tiedän heidän tasonsa ja tiedän, että kyllä tällä joukkueella riittää taso nousuun, kehuu Pasoja.

 

Villikettujen runkomiehet ovat talven aikana harjoitelleet JJK:n A-nuorten mukana. Pasojan mukaan järjestely on sopinut kaikille: pelaajat pääsevät laadukkaisiin treeneihin tutun valmentajan alaisuudessa ja toisaalta kausien 2011-2012 A-nuorten luottopelaajiin kuuluneet pelimiehet toimivat tietynlaisena tasonmittarina nykyisille junnuille.

 

– Järjestely on ollut kyllä todella toimiva. Västisen Jukka on valmentanut kaikkia A-junnuissa ja tuntee heidät – tietää, mitä heistä saa irti. He tuovat myös omanlaistaan lisävääntöä treeneihin – useammallakin on jo kokemusta Kakkosesta, joten he tuovat mukaan tietynlaista kovuutta.

 

– Täydennys Villikettujen joukkueeseen tulee kuitenkin pääosin A-nuorista, joten siinäkin mielessä on hyvä, että jätkät ovat treenanneet yhdessä – he ovat oppineet tunteaan toisiaan jo talven aikana. Olemme sopineet, että kauden aikanakin Villikettujen peliä edeltävissä treeneissä pojat ovat A-nuorten mukana, ja itse olen tietenkin paikalla myös, selvittää Pasoja.

 

 

villiketut-bet_2013-04-13

    Villiketut pelasi huhtikuussa harjoitusottelun tulevaa kolmosen vastustajaa BET:ia vastaan voittaen 4-2.

 

 

 

Tulevan kauden Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen on varsin jyväskyläpainotteinen, sillä puolet joukkueista on Jyväskylästä tai sen lähialueilta. Paikallisotteluita on siis tulossa tulevalla kaudella paljon.

 

– Hieno sarja tulossa – paljon tiukkoja pelejä, mutta ei älytöntä reissaamista, jota joskus näissä sarjoissa on. Varmasti Villiketut on myös joukkue, joka lähialueen muissa joukkeissa herättää erityisesti tunteita, eli hyviä otteluita on tiedossa, toteaa Paso.

 

– Sekin on taas sitten hyvä mittari meidän jätkille, kun tulee niskaan hieman paineita ja odotuksia – miten niiden kanssa osataan toimia. Pitää vain osata keskittyä olennaiseen – siihen, mitä kentällä osaa!

 

 

Villiketut – JoPS, lauantaina 27.4.2013 kello 16.30, Vehkalampi 2

 

 

 

 

Villiketut 2013:

Juuso Haapasaari

Aleksi Kaakinen

Antti Kekkonen

Jarkko Kosunen

Santtu Laaksonen

Peetu Lintinen

Juuso Oikarinen

Niklas Virtanen

 

+ JJK:n nykyisiä A (/B)-nuoria

 

 

Villikettujen kauden etenemistä voi kesän mittaan seurata Villikettujen omalta joukkuesivulta.