Viljala torjui U16-maajoukkueelle pisteen

28.02.2011

JJK-maalivahti Ville Viljala pelasi maanantai-iltana Belgiassa täydet minuutit Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen 2-2 (2-2) tasapelissä Slovakiaa vastaan. Joukkueen kapteenina esiintynyt Viljala johti etenkin toisella jaksolla alakynnessä olleen Suomen puolustusta mallikkaasti, Slovakian maaleille hän ei voinut mitään.

– Ensimmäisellä jaksolla Ville ei oikeastaan joutunut puolustuspeliin puuttumaan. Kaksi maalia toki tuli, mutta toinen oli läpiajo ja toinen hieno puskuliippi riman alle. Toisella jaksolla joukkue vähän väsyi ja Slovakia sai hallintaa ja silloin Ville oli joukkueelle todella tärkeä pelaaja. Hän teki pari-kolme hyvää torjuntaa ja teki sen mitä maalivahdin pitää, eli piti joukkueen pelissä mukana, sanoo JJK:n valmentaja ja poikamaajoukkueen maalivahteja valmentava Jori Särkkä.

Suomen maaleista Slovakiaa vastaan vastasivat FC Baarissa pelaava Joonas Jokinen ja Jaron Simon Krabb. Pelit neljän maan turnauksessa jatkuvat keskiviikkona Pohjois-Irlantia vastaan, perjantaina on vastassa isäntämaa Belgia. Viljalan mahdollisista peliminuuteista tulevissa peleissä ei vielä ole tietoa.

– Toisena maalivahtina mukana on HJK:n Saku Eriksson ja molemmat veskarit tulevat pelaamaan. Haluamme nähdä kaikkien poikien otteita kansainvälisessä vauhdissa, Särkkä sanoo.