Viitaniemestä tulossa JJK:n kotikenttä tulevaksi kaudeksi

13.12.2016

viitaniemi-2016-2

Tavoitteena on, että  JJK pelaisi koko Veikkausliiga-kauden 2017 Viitaniemessä.

Jyväskylän kaupunki ja Veikkausliigaan noussut JJK ovat aloittaneet pikavauhtia selvityksen liigafutiksen siirtymisestä ainakin tulevaksi kaudeksi Viitaniemen liikuntapuistoon.

Tuleva kausi on kokeilu, jonka aikana kerätään kokemuksia, ratkaisut jatkosta tehdään sen jälkeen. Kaupunki on aloittanut pikavauhtia selvityksen väliaikaisista katsomorakenteista ja muista tilatarpeista, joilla liigakausi saataisiin käyntiin Viitaniemessä. Veikkausliiga-lisenssi vaatii muun muassa 1500 katetun kuppi-istuimen katsomot. Tahtoa ratkaisuun löytyy kummaltakin osapuolelta, mutta kiire tulee, sillä liigakauden alkuun on vain reilut kolme kuukautta.

– Ratkaistavia asioita on paljon. Kaupunki ja Palloliitto ovat yhteydessä myös muihin Viitaniemeä käyttäviin seuroihin ja kartoittaa käyttäjien näkökulmaa asiaan, kertoo kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki.

viitaniemi-2016

Alkusysäys kesäkuussa alkava Harjun stadionin remontti

Alkusysäyksen muuttoaikeille antoi kesäkuussa 2017 alkava Harjun stadionin remontti, joka sai JJK Jyväskylän katselemaan muita pelipaikkoja. Huhtikuun alussa alkava Veikkausliiga tarkoittaa näillä leveysasteilla käytännössä tekonurmea, siksi esimerkiksi Vaajakosken urheilukenttä jäi pois vaihtoehdoista.

– Ensi kaudella jo yli puolet Veikkausliigaseuroista pelaa tekonurmella. Veikkausliiga alkaa huhtikuussa, tulevaisuudessa kenties vieläkin aikaisemmin. Lähes kaikilla liigaseuroilla on suunnitelmissa siirtyä jollakin aikajänteellä pysyvästi tekonurmelle. Viitaniemi olisi varmasti kiinnostava vaihtoehto pysyvämmällekin ratkaisulle, aprikoi JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.

– Paljonhan Viitaniemessä vielä on tehtävää ennen kauden alkua. Mutta onhan se hyvä, että meillä on nyt yksi ratkaisu koko kaudeksi, eikä tarvitse muuttaa kesken kautta – pahimmillaan useampaakin kertaa.

Kaikille jo pääkatsomokausikortin ostaneille tai lähiaikoina sen hankkiville löytyy siis paikka katetusta katsomosta myös Viitaniemestä! Tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä voimme kertoa, kunhan selvitystyö ”Nisulan montun” kunnostuksen suhteen etenee.

Lisätietoja:

– JJK Jyväskylä, toimitusjohtaja Janne Mönkkönen, p. 040 718 9869

– Jyväskylän kaupunki, kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 014 266 4001