Viimeisiä viedään – lauantaina huipputärkeä ottelu Hakan vieraana

14.10.2016

HAKA-JJK Valkeakoskella 15.10. klo 15

Kauden 2016 Ykkösen viimeinen vierasottelu on edessä!

Kun kaksi kierrosta on pelaamatta, on tilanne huikaisevan jännittävä: jaossa on kuusi pistettä ja neljä kärkijoukkuetta on viiden pisteen sisällä. Parhaissa asemissa on JJK, joka johtaa sarjaa 46 pisteellä. Pisteen päässä toisena niskaan hengittää TPS, AC Oulu taas on kahden pisteen päässä turkulaisista 43 pisteellä ja FF Jaro puolestaan neljäntenä kahden pisteen päässä AC Oulusta.

Panokset ovat selvät: Ykkösen voittaja nousee kaudeksi 2017 suoraan Veikkausliigaan, toiseksi sijoittunut taas karsii liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan. Liigakarsinnat pelataan keskiviikkona 26.10. ja lauantaina 29.10.

JJK matkaa toiseksi viimeisessä sarjaottelussaan Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Hakaa povattiin JJK:n tavoin kärkikahinoihin mukaan, mutta on ollut pitkin kautta keskikastissa – välillä jopa putoamistaistelussa. Tällä hetkellä koskilaisten sijoitus on turvallisesti kuudes, mutta täysin kuivilla Hakakaan ei kuitenkaan pisteiden valossa vielä ole: matkaa ensimmäisellä putoajanpaikalla olevaan KTP:hen on viisi pistettä.

Maaottelutauon vuoksi edellisestä kierroksesta on jo pari viikkoa – JJK:n edellinen ottelu oli kotikentällä KPV:ta vastaan sunnuntaina 2.10. Tuolloin Irakli Sirbiladze vei vieraat johtoon jo ottelun alussa ja sen jälkeen KPV pääsi keskittymään ennen kaikkea tiiviiseen puolustamieen. JJK pelasikin muutoin hyvän ottelun, mutta viimeistely ei onnistunut, eikä palloa saatu Joonas Myllymäen selän taakse – niinpä pisteet matkasivat Kokkolaan. Haka taas joutui taipumaan vieraskentällä 1-0-tappioon GrIFK:lle.

JJK ja Haka kohtasivat Valkeakoskella kesäkuussa, kun JJK painiskeli loukkaantumisongelmien kanssa. Haka kuittasi Benno Hanslianin avausmaalin karkaamalla 3-1-johtoon, eikä JJK päässyt Saku Leppäsen loppuhetkien kavennusmaalia lähemmäs pisteitä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Harjulla ottelussa, joka sai lopulta melkoiset klassikon piirteet. JJK meni avausjaksolla johtoon Gaël Etockin maalilla, mutta Haka nousi ottelun loppupuolella rinnalle ja ohi. Vielä 90. peliminuutin alkaessa Haka johti 1-2, mutta Etock tasoitti pelin upealla yksilösuorituksellaan. Lopulta pitkän tauon jälkeen paluun kasvattajaseuransa paidassa kentälle tehnyt Tomi Petrescu räjäytti kotiyleisön huikeaan riemuun viimeistelemällä 3-2-voittomaalin vapaapotkusta aivan lisäajan viimeisillä hetkillä.

20160810_JJK-Haka-239

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Kettupaitojen riemukkaisiin juhliin.

Nyt JJK pääsee matkaan kaikin puolin hyvästä tilanteesta. Pelikieltoja ei ole, miehistö on kunnossa ja sarjakärkenä kaikki on omissa käsissä.

– KPV-pelin jälkeen saatiin vähän huilia ja sen jälkeen on ehditty kuitenkin myös treenata kunnolla. Pelaajat ovat terveenä ja hyvässä kunnossa – en tiedä, onko koko kaudella ollut niin paljon terveitä pelaajia treeneissä kuin nyt, kertoo päävalmentaja Juha Pasoja.

– Ollaan myös harjoiteltu tämä viikko tekonurmella, joten Tehtaan kentän alustakaan ei tule niin sanotusti yllätyksenä.

Sarjatilanne on tiukka, kuten on ollut koko kauden – miltei kaiken aikaa kärkijoukkueet ovat mahtuneet muutaman pisteen sisälle. Pasoja kuitenkin kiittelee pelaajiensa keskittymistä.

– Vaikka ollaan sarjakauden viimeisillä metreillä ja tilanne on tiukka, ei se ole näkynyt treenikentällä väsymyksenä tai jännityksenä. Pojat ovat tehneet hommia hyvin ja keskittyneesti.

– Kaikin puolin nyt on kaikki hyvin sitä ajatellen, että saadaan Valkeakoskelta hyvä tulos ja päästään viimeiselle viikolle hyvistä asemista. Sitä lähdetään hakemaan.

Huipputärkeä ottelu ei näy muualta kuin Tehtaan kentän katsomoista, joten nyt jos koskaan kannattaa suunnata vierasreissulle! Useita kymmeniä kettukannattajia onkin lähdössä matkaan – lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet kannattajien järjestämälle bussimatkalle löytyvät täältä!

jjk-wwwbanneri-jjkacoulu2210-1000x371-recovered