Viikon toinen vierasottelu KuPS Akatemian vieraana

09.06.2024
Kuva: Aune Pihlaste

JJK matkustaa sunnuntaina Kuopioon Väre Areenalle, jossa vastaan asettuu KuPS Akatemia. Sunnuntai-iltana kello 19.30 alkava ottelu on JJK:lle päättyvän viikon toinen koitos, sillä kettupaidat kohtasivat keskiviikkona FCV:n ja onnistuivat hakemaan paikallisvastustajalta täydet kolme pistettä sarjakauden ensimmäisestä motariderbystä.

Ykkösen sarjakautta on JJK:n osalta pelattuna kymmenen ottelun verran eli KuPS Akatemian kohtaamisen jälkeen kettupaidat ovat kohdanneet jokaisen sarjan joukkueen kertaalleen. Kaksinkertaisena pelattavan runkosarjan lähestyessä puoliväliä keikkuu JJK sarjataulukon ylemmässä keskikastissa viidentenä 14 pisteellä. Toukokuun voitottoman jakson aikana kettupaitojen kohtaamat Klubi 04, Atlantis, KPV sekä OLS muodostavat sarjan kärkinelikon, jonka perässä JJK on tällä hetkellä juurikin sunnuntaisen vastustajan, KuPS Akatemian kanssa. Kuopiolaiset ovat yhden ottelun vähemmän pelanneena yhden pisteen kettupaitojen perässä 13 pisteellään.

JJK pääsee sunnuntain vierasreissulle iskukykyisenä katkaistuaan keskiviikkona kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa. Kuumia tunteita sisältänyt voitokas paikalliskamppailu vaikuttaa kuitenkin myös tuleviin otteluihin Arjan Goljahanpoorin saatua suoran punaisen kortin ottelun loppuhetkillä. Derbyn voittomaaliksi jääneen osuman iskenyt Goljahanpoor joutuu täten huilaamaan kettupaitojen seuraavat kaksi ottelua KuPS Akatemiaa sekä PKKU:ta vastaan.

Sunnuntain vastustaja KuPS Akatemia on JJK:lle tuttu vastustaja talvikaudella Vehkahallissa pelatusta harjoitusottelusta, jossa joukkueiden kohtaaminen päättyi JJK:n 1-0 voittoon. Tätä edeltävät kettupaitojen kohtaamiset kuopiolaisten kanssa on pelattu joko aiemmalla KuFu98:n nimellä toiminutta farmijoukkuetta tai KuPS:n edustusjoukkuetta vastaan. KuPS Akatemian kausi tämän kauden Ykkösessä on toistaiseksi ollut varsin tasainen. Joukkue on kerännyt yhdeksästä ottelusta neljä voittoa, neljä tappiota sekä yhden tasapelin, joiden aikana kuopiolaiset ovat sekä tehneet että päästäneet 16 maalia. Tasaisuudesta huolimatta kuopiolaisten alkukauteen on mahtunut myös varsin selkein numeroin tulleita tuloksia, kuten 5-1 kotivoitto FCV:stä sekä 6-1 vierastappio FC Jazzille.

Täksi kaudeksi Ykköseen nousseiden kuopiolaisten riveistä löytyy jyväskyläläiselle jalkapalloyleisölle tuttuja nimiä niin valmennuksen kuin pelaajiston osalta. Joukkueen päävalmentajana toimiva Juho Neuvonen on JJK-junioreista tuttu valmentaja, kuten myös valmennustiimiin kuuluva Severi Vielma, joka muistetaan kettupaidasta tietysti myös pelaajan roolissa. JJK-taustaisen valmennuksen lisäksi tällä kaudella kolmesti kuopiolaisten maalilla torjunut Tatu Österlund on myöskin JJK:n kasvatti. KuPS Akatemian pelaajamateriaali nojaa nimensä mukaisesti vahvasti läpimurtojaan miesten sarjoissa tekeviin nuoriin pelaajiin, joiden lisäksi joukkue saattaa välillä vahvistua myös KuPS:n Veikkausliiga-joukkueesta pelituntumaa hakemaan tulevilla pelaajilla.

Reilu viikko sitten OLS:n verkkoon tasoitusmaalin viimeistellyt ja samalla JJK:n tappioputken katkaissut Lauri Rutanen ennakoi sunnuntain vastustajaa ja kettupaitojen virettä seuraavasti:

– KuPS Akatemia on joukkue, jossa on paljon nuoria ja taitavia pelaajia. Joukossa on muutamia itselleni tuttuja pelaajia, joiden kanssa on tullut pelattua useasti vastakkain ja aluejoukkueessa myös yhdessä. Lisäksi valmentajatkin ovat tuttuja JJK:sta ja onkin kiva päästä pelaamaan ”Seven” ja Juhon joukkuetta vastaan.

– Uskon, että ollaan hyvässä iskuvalmiudessa sunnuntain ottelua ajatellen. Ollaan derbyn jälkeen saatu pari päivää tässä palautella ja nyt taas valmiita hakemaan Kuopiosta kolme pistettä. Oli tärkeää saada tappioputki katkaistua ja palata keskiviikkona voittokantaan. Halutaan jatkaa voittamista Kuopiossa ja näyttää mihin pystytään, Rutanen vakuuttaa.

KuPS Akatemia – JJK || su 9.6. klo 19:30 || Väre Areena, Kuopio

Savon Sanomat ja Keskisuomalainen näyttävät ottelun suorana tilaajilleen