Viikko käyntiin kärkikamppailulla AC Oulun vieraana

14.08.2016

20160810_JJK-Haka-149

JJK:n viikko alkaa Oulun reissulla ja kärkikamppailulla!

Kettupaidat tekivät keskiviikkona Hakaa vastaan upean viimehetkien nousun tappioasemasta 3-2-voittoon, kun ensin Gaël Etock tasoitti pelin illan toisella osumallaan 90.minuutilla ja paluuotteluaan pelannut Tomi Petrescu viimeisteli voittomaalin vapaapotkusta aivan lisäajan viime hetkillä. Voitto nosti JJK:n jälleen Ykkösen piikkipaikalle.

Etock ja Petrescu ovatkin liittyneet kettulaumaan varsin tehokkaasti: Etock on tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa kolme maalia ja myös Petrescu heilutti maaliverkkoa heti ensimmäisessä ottelussaan.

Nyt luvassa on todellinen huippuottelu, kun kärkipaikkaa hallussaan pitävä JJK kohtaa kahden pisteen päässä toisena vaanivan AC Oulun. TPS on tasapisteissä oululaisten kanssa, mutta maalieron myötä kolmantena – myös turkulaiset pelaavat oman ottelunsa maanantaina EIF:iä isännöiden.

AC Oulun edellinen ottelu on juuri TPS:aa vastaan: reilu viikko sitten oululaiset joutuivat taipumaan tappioon Kaarinassa pelatussa kohtaamisessa, kun isännät olivat Ilari Mettälän kahdella ja Jani Virtasen yhdellä maalilla 3-1-lukemin vahvempia.

JJK sai kuluvan viikon aikana käyttöönsä runsaasti lisävoimaa hyökkäyspäähän: paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Petrescu pääsi siirtoikkunan auettua viimein tositoimiin ja lisäksi pitkän loukkaantumisensa selättänyt Jasin Abahassine on jälleen pelikuntoinen! Molemmat tulivat toisella puoliajalla kentälle keskiviikon Haka-ottelussa – kauden ennätysyleisön antamien raikuvien suosionosoitusten saattelemina.

Kysymysmerkkinä kokoonpanossa kuitenkin ovat Saku Leppänen ja Iiro Järvinen – molemmat joutunevat jättämään ottelun väliin asepalveluksensa takia. Niko Markkula sen sijaan on varmasti pois korttitilin täyttymisen takia.

20160810_JJK-Haka-232
Haka-ottelun ratkaissut vapaapotku Petrescu lapikkaasta.

Kauden ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Harjulla kesäkuussa, kun JJK:lla oli meneillään synkkä kolmen tappion viikko. Ottelun kiistattomana hahmona hääri tuolloin Aristote Mboma, joka iski ottelun kaikki kolme maalia – ensimmäisen jo kolmannella minuutilla. Jyväskyläläistaustainen ”Totti” onkin ollut tällä kaudella tehokas ja johtaa Ykkösen maalipörssiä 13 osumallaan.

Nyt JJK:n puolustuspelaaminen on jälleen palannut normaalin rautaiselle tasolleen ja Mboman pitäminen aisoissa onkin eräs huomisen ottelun avainasioita vierasjoukkueen näkökulmasta. Myöskään kotijoukkueen puolustus ei takuulla tule pääsemään helpolla, sillä uusimpien tulokkaiden lisäksi erityisesti vanhalle kotikentälleen palaava Toni Tahvanainen haluaa varmasti onnistua rokottamaan entistä seuraansa.

Luvassa on kahden laadukkaan ja kovakuntoisen joukkueen kohtaaminen – ja myös kahden erittäin toimivan puolustuksen kohtaaminen, joten odotettavissa on kaiken kaikkiaan erittäin tasainen vääntö.

Kisastudio Forumin Elisa Shopitissa

Fanseat näyttää JJK:n  ja myös  AC Oulun kotiottelut kuluvan kauden aikana. JJK ja Elisa Viihde yhteistyössä haluavatkin tarjota kisakatsomon niille kettukannattajille, jotka eivät pääse Ouluun seuraamaan hegemoniakamppailua paikan päältä – lisätietoja löytyy täältä!

Ykkönen: AC Oulu – JJK, maanantaina 15.8. klo 18:30, Raatin stadion, Oulu

JJK_EIF_kotiottelu_27.8.