Vihdoin kotona! – JJK saa vieraakseen kärkikahinoihin nousseen FC Hakan

03.08.2018

Kolmen vierasottelun kiertue on ohi. Lauantaina JJK saa vieraakseen Harjulle FC Hakan Valkeakoskelta. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuun alussa Valkeakoskella päättyi kettupaitojen hienoon 0-2 vierasvoittoon.


Kun JJK ja FC Haka viimeksi kohtasivat Harjulla, 10. elokuuta 2016, päästiin juhlimaan huikeaa 3-2 voittoa Tomi Petrescun iskettyä voittomaalin ottelun lisäajalla..

JJK:lla on ollut Ykkösen otteluohjelmassa peräti kuukauden mittainen tauko kotiotteluista. Osittain tämä on johtunut Jyväskylässä heinäkuussa pidetyistä merkittävistä urheilun suurtapahtumista eli Kalevan Kisoista sekä MM-rallin osakilpailusta, joiden myötä Harju on ollut käytössä. Viimeksi JJK pelasi kotikentällään 4. heinäkuuta FF Jaroa vastaan. Huomenna kotitauko on kuitenkin vihdoin ohi, kun JJK saa vieraakseen FC Hakan Valkeakoskelta.

Hakan kustannuksellahan kettupaidat nappasivat kauden ensimmäisen voittonsa kesäkuun alussa. Tuolloin pelattiin Valkeakoskella. JJK:n esitys oli ehjä ja nousujohteinen. Maalittoman ensimmäisen puolikkaan jälkeen kettupaidat karkasivat 0-2 voittoon Saku Leppäsen ja Tomi Petrescun komeilla osumilla.

Kuukauden kotiottelutauon aikana JJK on pelannut kolme vierasottelua. Ensin EIF:n ja FC KTP:n vieraana tuli tappiot, mutta viime perjantaina kettupaidat esiintyivät mainiosti sarjakärki HIFK:ta vastaan Helsingissä. JJK nousi ottelussa kahdesti tasoihin, ja loppulukemat helteisen väännön jälkeen kirjattiin 2-2. Näin ollen JJK:lle ennen kaikkea henkisesti arvokas vieraspiste Mikko Ala-Porkkusen uran ensimmäisellä Ykkösen maalilla sekä Jasin Abahassinen kuluvan kauden ensimmäisellä.


Kuvassa KPV:n pelaajia harhautteleva Mikko Ala-Porkkunen iski viikko sitten uransa ensimmäisen Ykkösen maalin..

FC Haka on kesäkuun JJK-tappion jälkeen pelannut mainiosti ja noussut mukaan sarjan todella tasaiseen kärkikamppailuun. Kokeneen valmentajavelhon, Keith Armstrongin, luotsaama joukkue on tällä hetkellä neljäntenä, neljän pisteen päässä kärjestä. Toki sarjakärki HIFK on pelannut yhden ottelun vähemmän. Viime viikonloppuna Haka jyräsi kotikentällään FC KTP:n yli 3-0. Selkeää maalipyssyä Hakan joukkueesta ei tällä kaudella ole esiin noussut, sillä joukkue on iskenyt kaikkiaan 21 maalia, mutta kukaan yksittäinen pelaaja ei ole tehtaillut kolmea maalia enempää.

Yhden äärimmäisen kovan vahvistuksen FC Haka nappasi muutama ottelukierros sitten. Pitkän uran ulkomailla tehnyt, muun muassa Saksassa Bundesliigan mestaruuden 2004 voittanut Pekka Lagerblom siirtyi Valkeakoskelle. Veikkausliigassa 35-vuotias keskikenttäpelaaja on urallaan edustanut FC Lahtea ja IFK Mariehamnia. Alkukauden Lagerblom oli pitänyt kuntoaan yllä Kolmosessa, mutta on selvää, että Lagerblomin kokemukselle Ykkösessäkin on yhä käyttöä. Kahdessa Hakan edellisessä ottelussa hänet heti nähtiinkin avauskokoonpanossa.

JJK pääsee lähtemään FC Hakaa vastaan ehjällä kokoonpanolla. HIFK-ottelusta Saku Leppänen oli sivussa kuumeen vuoksi, Felix Gustavsson pelikieltonsa takia. Molemmat palaavat kokoonpanoon. Kesän mittaan loukkaantuneiden kirjoissa olleet Gentrit Kovaqi, Vertti Lepo ja Settyslas Loutelamio pelasivat kaikki avauskokoonpanossa keskiviikkona reservijoukkue Villikettujen ottelussa.


Kuvassa ilmatilaa FF Jaroa vastaan hallitseva Felix Gustavsson on pelikieltonsa kärsinyt..

Laine ja Korhonen poissa merkittävien reissujen johdosta

Kettujoukkueen kuopus, 15-vuotias Nooa Laine sen sijaan on sivussa FC Haka -ottelusta. Laine nimittäin sai maajoukkuekutsun! 11 Ykkösen ottelussa kentällä tällä kaudella nähty nuorukainen matkaa U17-maajoukkueen mukana PM-turnaukseen Färsaarille. Reilun viikon ja neljän maaottelun mittaisen reissun myötä Laine missaa siis lauantaisen Haka-kotiottelun sekä viikon päästä pelattavan vierasottelun AC Kajaania vastaan.


Nooa Laine on maajoukkuehommissa 3.-12. elokuuta..

JJK:n päävalmentajana FC Hakaa vastaan toimii koko kauden valmennusportaaseen kuulunut Isaac Hamdi. Toki myös päävalmentajista Mikko Manninen on mukana, mutta todennäköisesti tietenkin pelikentän puolella. Janne Korhonen sen sijaan on poissa Haka-ottelusta, sillä hän toimii Torniossa pelattavassa Kai Pahlman -turnauksessa JJK:n 03-syntyneiden joukkueen luotsina. Kai Pahlman -turnausta pidetään epävirallisena C-junioreiden SM-turnauksena.

Torniossa pelattava turnaus on Korhoselle ja 03-junioreille viisivuotisen projektin päätös. Korhonen on toiminut koko tämän ajan joukkueen päävalmentajana. Kun Korhonen nousi myös edustusjoukkueen päävalmentajaksi, oli tiedossa ja sovittuna, että hän hoitaa loppuun projektin 03-junioreiden peräsimessä ja on sivussa edustusjoukkueen Haka-ottelusta.

Hienoja päivityksiä oheispalveluihin

Kesän aikanahan Harju on taas kokenut pieniä päivityksiä, kun pääkatsomoa on katettu lisää. Tämän myötä FC Haka -ottelusta lähtien anniskelu löytyy uudelta kettutasanteelta, Vesilinnan kulmasta, D-katsomosta. Anniskelualueelta ottelua on mahdollista seurata seisten, mutta myös katettuja, anniskelualueeksi rajattuja istumapaikkoja löytyy.


Kylmän huurteisen ystävilläkin on nyt otteluun melkoisen mukavat näkymät..

Myös Kettuklubi siirtyy kaupungin puoleiseen päätyyn. Sisäänkäynti Kettuklubille Vesilinnan puoleisen kulman valotolpan vierestä löytyvästä ovesta.

Muuten tarjolla tuttuun tapaan monenlaisia herkkuja, kuten Jahvan hodareita ja JJK-grillimakkaraa.

Tervetuloa Harjulle kannustamaan JJK:ta loppukautta ajatellen todella tärkeässä pistejahdissa!