Vieraskiertueen toinen osa: perjantaina Poriin

25.07.2014

Huimassa vireessä oleva JJK jatkaa kolmen ottelun vierasturneetaan perjantaina. Toisena etappina on vuorossa Pori, jossa FC Jazzin isännöimä ottelu alkaa perjantaina kello 18:30.

Kettupaitojen viimeaikainen saldo on komea: edellisistä viidestä ottelusta tuloksena on neljä voittoa ja tasapeli. Vastaan on asettunut joukkueita niin kärjestä kuin putoamisviivan tuntumastakin, joten Juha Pasojan suojatit ovat osoittaneet pystyvänsä käsittelemään niin ennakkosuosikin kuin altavastaajankin aseman.

Edelliskierroksella kaatui Tommi Karin, Antto Hilskan ja Topi Järvisen maaleilla Jippo, joka Jazzin tavoin kamppailee säilymisestään. Jazz on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä 11 pisteellään, kolme pistettä viimeisellä säilyjänpaikalla olevan Jipon takana – porilaisryhmä siis kaipaa kipeästi pisteitä.

JJK sen sijaan on noussut tasaiseen keskikastiin kuudenneksi. Voitolla Kettupaidoilla on mahdollisuus kivuta jälleen parikin sijaa ylemmäs niin Hakan kuin HIFK:nkin ohi, mikäli nämä eivät voita omia otteluitaan lauantaina. Tällä hetkellä JJK on tasapisteissä Hakan kanssa ja pisteen HIFK:n takana.

2014-05-17_jjk_fcjazz_0010

Kettuleirissä tuuleteltiin toukokuisessa kohtaamisessa Harjulla

Pasoja odottaa juoneltaan samanlaista ottelua kuin viime sunnuntaina Joensuussa.

– Heillä on samankaltaiset joukkueet, joskin Jazz on pykälän pelaavampi. Jazz tulee kuitenkin otteluun varmasti hyvin samoin kuin Jippo: kova rynnistys etenkin ottelun alussa. Heillä on takuulla hirvittävän suuret näytönhalut kotiyleisönsä edessä.

– Kunhan pysymme kärsivällisinä ja kestämme taas tuon alun painostuksen, olemme vahvoilla.

Kettukäskyttäjä myös muistuttaa jälleen puolustuspelaamisen kurinalaisuuden tärkeydestä.

– Jazz pyrkii varmasti pudottelemaan palloja puolustuslinjamme eteen ja etsimään sieltä tilaa. Meidän on pidettävä huoli siitä, että tuota tilaa löydy – linjojen on pysyttävä erittäin tiiviinä.

Joukkueet kohtasivat keväällä Harjulla. Tuolloin JJK piti pisteet, kun Hilska teki ottelun ainoan maalin. Nyt yhteensä viisi maalia toistaseksi tehnyt Hilu on venytellyt vastustajan verkkoja jo kolmessa perättäisessä ottelussa, joten kärkimies on varmasti merkitty mies Jazz-luotsi Jouni Joensuun papereissa.

Jazz kärsii muutaman avainpelaajan loukkaantumisista ja joukkue on keskellä melkoista otteluruuhkaa. Illan isäntiä ei kuitenkaan sovi aliarvioida, sillä putoamista vastaan taistelevat porilaiset eivät takuulla aio antaa vierailleen pistettäkään helpolla.

Oman mausteensa tuo kesäisen helteinen sää, lämpötila kun kivunnee jälleen lähemmäs kolmeakymmentä astetta. Talvella hartiavoimin töitä paiskinut Kettulauma on osoittanut kuitenkin olevansa loistavassa kunnossa, joten vauhtia ja vääntöä on lupa odottaa hellesäästä huolimatta!

FC Jazz – JJK, perjantaina 25.7. kello 18:30, Porin stadion