Vielma hyvillä mielin kohti kauden ratkaisupelejä

10.09.2015

2015-08-15_jjk-acoulu_0163

Severi Vielman viime viikkoihin on mahtunut paljon hienoa – ja pientä takaiskuakin.

Kettutoppari palasi pitkien poissaolojen jälkeen Ykkösen nurmille elokuun alussa ja kirjoitti myös kaksivuotisen jatkosopimuksen kasvattiseuransa kanssa. Viime viikolla Kolmosen paikalliskamppailussa tullut tälli vei kuitenkin nuorukaisen uudelleen sivuun tositoimista – mutta onneksi vain hetkeksi.

– Kyllähän se säikäytti, mutta onneksi tällä kertaa päästiin vähällä – pelkkä kolhu ja ehkä enintään pari viikkoa sivussa, se ei tunnu kaiken tämän jälkeen juurikaan missään, Vielma virnistää.

Puolustajalla onkin ikävää kokemusta diagnooseista, jotka tarkoittavat monien kuukausien mittaisia kuntoutusjaksoja: kuluvaa kauttakin Vielma joutui seuraamaan sairastuvalta käsin kevättalvelta pitkälle kesään asti. Toivuttuaan nilkkavammasta Vielma palasi pelikentille heinäkuun alussa Kolmosen ottelussa reservijoukkue Villikettujen riveissä Jämsänkoskella – ja loukkasi sillä kertaa kätensä, seurauksena taas useamman viikon toipilasjakso.

Kuluvan kauden ensiesiintymisensä Ykkösessä Vielma pääsi tekemään vihdoin elokuun alussa vierasottelussa Vantaalla.

– Kyllä oli jo aikakin! Edellinen kerta taisi olla viime lokakuussa, joten kyllähän sitä sai odottaa vähän turhan kauan.

Tilanne ei ollut helpoin mahdollinen, sillä toppari passitettiin vaihdosta kehiin ottelun loppupuolella loukkaantuneen Matti Lähitien tilalle, kun JJK oli 0-1-johdossa.

– No joo, eihän se nyt ehkä kaikkein optimaalisin paikka ollut mennä pitkän loukkantumisen ensimmäistä kertaa jälkeen kentälle. Mutta onneksi oli tullut otettua huolelliset lämmöt, niin kroppa toimi – lämmittelen nykyään oikein ekstrahuolellisesti, ettei ainakaan sen takia tule loukkaantumisia.

– Myös koko joukkueen pelaaminen oli meillä sillä hetkellä niin hyvää, että siihen oli helppo mennä mukaan. Sekin osaltaan tietenkin auttoi, että vaikka edellinen Ykkösen pelini oli viime kaudella, jätkät vierellä olivat edelleen silti samoja tuttuja kuin aiemminkin.

Pitkä poissaolo ei otteista näkynyt ja JJK otti PK-35:sta lopulta 0-2-voiton. Vielman peli onkin ollut kentillepaluun jälkeen hyvää ja varmaa pitkästä tauosta huolimatta.

– Olen ehtinyt kauden aikana onneksi kuitenkin treenaamaan joukkueen kanssa jo hieman pidempään, vaikka pelit ovatkin jääneet vähiin. Ja kun ei päässyt kentälle niin katselin vanhoja pelejäni videolta ja pyrin ottamaan niistä opiksi.

Nyt JJK:lla on edessään huikea syksy, kun Kettulauma tavoittelee paikkaa tulevan kauden Veikkausliigassa. Ensi kauden sarjataso ei siis ole vielä selvillä, mutta JJK:lla on seuraavalle kaudelle sopimukset seitsemälle pelaajalle, joista Vielma on yksi.

– Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, haluanko jatkaa – eli se oli kyllä todella helppo päätös. Mulla on nyt opiskelupaikkakin yliopistolla eikä sarjatasokaan ollut mulle kynnyskysymys: totta kai olisi todella hienoa pelata jälleen Veikkausliigassa, mutta kyllä Ykkönenkin mulle käy. Kunhan vaan pysyisi pelikunnossa, se olisi kaikkein tärkeintä.

– Tämä on hyvä paikka nuorelle pelaajalle – täällä meihin luotetaan.

JJK:n ottelut jatkuvat lauantaina huimalla kärkikamppailulla PS Kemin vieraana ja se Vielmalta jää siis väliin.

– Pelien seuraaminen katsomosta on tietenkin aina tosi vaikeaa, kun ei voi itse auttaa joukkuetta. Tällä kaudella on kuitenkin helpottanut se, että pelit on sujuneet niin hyvin – eiköhän Kemissäkin!

Kotikentällä pelit jatkuvat ensi viikolla peräti kahden ottelun verran – ensin vastaan asettuu EIF tiistaina 15.9., sitten VIFK lauantaina 19.9.!

Myös A- ja B-nuorilla on viikonloppuna kärkikamppailut kotikentällä – Kettupaitojen otteita pääsee siis seuraamaan useammallakin rintamalla!

AB_karkikamppailut

15092015-jjk-eif-ottelumainos-hilska